Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Άγιος Χαράλαμπος – Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)Ι.Μ. Κέρκυρας

Με κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2017 Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος αποτελεί παρεκκλήσιο του Ναού της Παναγίας των Ξένων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας, Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από το απολυτίκιο του Αγίου Χαραλάμπους, επεσήμανε ότι ο Άγιος έλυσε τήν σκοτόμαιναν των ειδώλων.
Είδωλα είναι οι ψεύτικοι θεοί που λατρεύονταν κατά την αρχαιότητα, αλλά και σήμερα, προσπαθώντας να εξοβελίσουν τον αληθινό Θεό από τη ζωή των ανθρώπων. Σύγχρονη ειδωλολατρεία αποτελεί η θεοποίηση του εαυτού και η αντίληψη ότι ο καθένας είναι φορέας της απόλυτης αλήθειας.
Αυτό το σκότος του ψέματος και της αλαζονείας έλυσε ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος, με την ακλόνητη πίστη του στο Σωτήρα Χριστό και την φροντίδα του, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίσουν την Αλήθεια. Αν και βρισκόμενος σε βαθύ γήρας, παρέδωσε μαρτυρικά την ψυχή του στον Κύριό μας.
Κλείνοντας ο π. Θεμιστοκλής ευχήθηκε ο  να φρουρεί και να σκεπάζει τις ζωές των πιστών, μεσιτεύοντας στο θρόνο του Τριαδικού Θεού.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...