Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σε προκαταρτική εξέταση ο Περιφερειάρχης-Λόγω μήνυσης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη

Σε προκαταρκτική εξέταση καλείται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος από την Πταισματοδίκη Κέρκυρας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος, σε ποινική υπόθεση, από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40” και συγκεκριμένα επειδή “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Σε ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, δηλώνει οτι η υπόθεση «ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη γιατί δεν διευκόλυνε την Χ.Α. κατά την προεκλογική περίοδο. Είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών – ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα». Τονίζει δε ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο δια του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου όσο και με σημαντικές επιλογές, που στέφθηκαν με επιτυχία, όπως το ετήσιο συνέδριο για το “Φασιστικό Φαινόμενο στην Ευρώπη”, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανάπτυξης του φασιστικού κινήματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δράσης για την αντιμετώπισή του».
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Να θυμίσουμε ότι ακολουθούν και άλλες δύο μηνύσεις μια χρονιά αργότερα,μετά την 28η Οκτωβρίου 2016, οπότε, ο Ι. Αϊβατίδης κατέθεσε νέα μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την ακύρωση της παρέλασης (λόγω βροχής) και κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον πανηγυρικό που είχε εκφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...