Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ…

Κύριε (ή κυρία, ή κύριοι/ες) διαχειριστή, σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στο blog σας αυτή την επιστολή. Νομίζω το δικαιούμαι και είμαι ίσως η μόνη που γράφω επώνυμα.

Η ανωνυμία των blogs στο διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα να λέγονται πράγματα που διαφορετικά κάποιος δεν θα τολμούσε να τα πει. Αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς όσο και να θέλουμε να μην το πιστέψουμε, ελευθερία έκφρασης δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι τόση όση θα έπρεπε. Ο ανώνυμος σχολιασμός λοιπόν δίνει τη δύναμη στον απλό πολίτη να πει αυτά που έχει ανάγκη και κάποιες αλήθειες, χωρίς να στιγματιστεί ή να τον εκδικηθούν στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή. Δυστυχώς, αν δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε, αυτή η «εκδίκηση» από όσους έχουν δύναμη οικονομική ή πολιτική, είναι πολύ συνηθισμένη και γι’αυτό ελάχιστοι τολμούν να μιλάνε. Οι περισσότεροι σιωπούν μη βρουν το μπελά τους.....


Από την άλλη μεριά η ανωνυμία δίνει μια καλή ευκαιρία σε όσους θέλουν να χτυπήσουν ανήθικα και να συκοφαντήσουν κρυφά, για προσωπικά, επαγγελματικά, πολιτικά ζητήματα. Είναι ό,τι καλύτερο για τους γνωστούς-αγνώστους λασπολόγους που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία βρίζουν, ψεύδονται, απειλούν.
Ανέφερα όλα αυτά για να καταλήξω ότι στη σημερινή εποχή και με τα σημερινά δεδομένα είναι λογική και αναμενόμενη η λειτουργία των blogs. Δυστυχώς αρκετοί με τις ύβρεις και τις απειλές καταστρέφουν τη δυνατότητα του απλού και πολλές φορές αδύναμου (εννοώ οικονομικά και πολιτικά) πολίτη να εκφράζεται μέσω των blogs.

Στο δια ταύτα: Με ενημέρωσαν για κάποια σχόλια επισκεπτών στο blog σας, απειλητικά και υβριστικά που με αφορούσαν. Δυστυχώς αυτό έγινε καθυστερημένα και δεν πρόλαβα να τα δω όλα. Γνωρίζω ότι έχω ενοχλήσει κάποια άτομα από την ώρα που ασχολήθηκα με τις υποθέσεις του τόπου μας στα Δημοτικά. Κατανοητό και αναμενόμενο. Στην πολιτική πάντα παίζονταν και παίζονται κομματικά και οικονομικά παιχνίδια. Στην πολιτική πάντα υπήρχε και θα υπάρχει καχυποψία και φιλοδοξία. Πολλοί τη θεωρούν βρώμικο παιχνίδι, εγώ όμως πιστεύω ότι απλά είναι ένα απαραίτητο «παιχνίδι» που έχει όμως πολλούς βρώμικους παίχτες.
Επειδή δεν είμαι επαγγελματίας παίχτης της πολιτικής και ούτε προτίθεμαι να γίνω, ώστε να κάνω παιχνίδια, να ξεκαθαρίσω ότι: Πρώτον: αυτό το παιχνίδι με τις κατηγορίες παρατράβηξε και συγκεκριμένα άτομα έχουν υπερβεί προ πολλού τα όρια. Δεύτερο: Αν αυτοί οι κύριοι και κυρίες θεωρούν αδυναμία τους χαμηλούς τόνους είναι πολύ μα πολύ γελασμένοι. Εχω γράψει συχνά ότι εγώ «εμφυλίους» δεν κάνω. Αν χρειαστεί όμως…
Τρίτο: Για οποιαδήποτε υπόνοια σχετικά με το ποιος «έφαγε» ή όχι, όποιος, καλόπιστος ή κακόπιστος, θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και θα του λύσω πολλές απορίες. Πάντα πρόσωπο με πρόσωπο όχι με γυρισμένες πλάτες. Τέλος: και εγώ αλλά κυρίως το αρχείο μου είμαι στη διάθεση του καθενός οποιαδήποτε στιγμή.
Ας μην επιδεικνύουν τη φαυλότητά τους εδώ και κει κάνοντας ανώνυμα σχόλια, ας τα γράψουν επώνυμα ή ας έρθουν σε μένα.
Πιστεύω ότι έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να πούμε!

Οσο για το μπλογκ σας επιτρέψτε μου να πω κι εγώ κάτι. Εχει χιούμορ, σάτιρα, και χρειάζεται νομίζω περισσότερη προσοχή να μην θίγετε την προσωπική και επαγγελματική ζωή ατόμων. Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ανέχονται τη σάτιρα αλλά να τους δίνεται η δυνατότητα να απαντούν γιατί κάποιες φορές τα ψέματα λέγονται πολύ εύκολα, αλλά δύσκολα ξεχνιούνται.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία της άποψής μου και παρακαλώ να την δημοσιεύσετε.

ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ

6 σχόλια:

  1. Μπράβο στην κα.Μαρτζούκου που έχει το θάρρος να μιλά επώνυμα και να λέει την αλήθεια όπως είναι. Όσο για αυτούς που εκτοξεύουν ύβρεις θέλοντας να αναδειχθούν πολιτικά και κοινωνικα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αλήθεια ποτέ δεν
    κρύβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως...μπράβο..δίοτι έχει το θάρρος να απαντάει επώνυμα στους λασπολόγους που τριγυρίζουν εδώ και εκεί και σκοπίμως αναφέρουν το όνομα της αλλά και του συζήγου της...Για κάθε τι που συμβαίνει στο δήμο πρέπει να είναι υπαιτιοι αυτοί,επειδή δεν ειναι διεφθαρμένα κομματόσκυλα και επειδή αφυπνίζουν τους νέους σας ενοχλεί..σας χαλάει τα σχέδια ε?? Θέλετε μια νεολαία που να τρέχει από πίσω σας να αρπάζει τα κομματάκια που πέφτουν από την πίττα που εσείς τρώτε?
    Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για εμάς υπάρχουν και μερικά άτομα εδώ στο δήμο με μόρφωση,ποιότητα,που δεν είναι εξαρτημένοι από το χρήμα όπως οι περισσότεροι και με διάθεση να προσφέρουν..

    Όσοι τους κακολογούν και τους λασπολογούν είναι ένας και ένας..αρκεί και μόνο να αναφέρουν το όνομα τους και θα αρχίζει να γελάει ο κόσμος..έτσι είναι,δεν πείθετε κανέναν πλέον...

    Ευτυχώς η νεολαία έχει αρχίσει και ξυπνάει...όσα κεφάλια και να κόβονται θα φυτρώνουν νέα...

    Όλοι μας θα θέλαμε να δούμε επιτέλους τα λαμόγια που καταχράσονται το δημόσιο χρήμα να βγουν να μιλήσουν και αυτοί....για τα έργα τους και τα μεγάλα λόγια τους που χάθηκαν στην μετάφραση...καθώς επίσης και όλους αυτούς που θεωρούν θιγμένους τους εαυτούς τους από το παρόν blog...

    να μιλήσουν και αυτοί για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να γίνει ο τόπος καλύτερος...για το καλό παράδειγμα και τις συμβουλές που δίνουν στα νεότερα παιδιά..


    όλοι μας,θέλοντάς το,ή μη..αποτελούμε πρότυπα για κάποιον τρίτο..για τα παιδιά μας,τους φίλους μας κτλπ.΄

    Πως απαιτούμε από τους γύρω μας,από την νεολαία,από τα παιδιά μας να γίνουν σωστοί πολίτες...σωστοί άνθρωποι από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι είμαστε παράδειγματα προς αποφυγήν?

    Αλκοόλ..ναρκωτικά,διαλυμένες οικογένειες..και παρανομίες είναι πλέον τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν εως τόπο...ρωτήστε κάποιον τρίτο εκτός χωριού να σας πει την άποψη του για τον τόπο μας...


    Εαν αυτό θέλετε να είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίοι θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας..τότε...είμαστε σε καλό δρόμο,προς τον πάτο...εάν όχι,τότε ας αφήσουμε τις κομματικές διχόνιες που μας επιβάλλουν να έχουμε και ας σκυψουμε πάνω από τα πραγματικά προβλήματα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MPΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΙΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΙΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΜΑΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΑΛΟΝ ΕΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΗΜΑΝΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ..... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΘΑ Γ..... ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ,
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα με την κυρια Δαναη, με τη μονη διαφορα οτι εδω λεγονται πραγματα για απλους ανθρωπους, οχι μονο δημοσια προσωπα! Στο κατω κατω ποιον ενδιαφερει τι κανει ο ''αρχαιολογος'', ο ''σειχης'', ο ''μπρο'', ποια κοπελα του χωριου μας κανει τις πιο καλες π..ες, μεχρι και το βρακι μιας κοπελας ειδαμε(!!) και ολα αυτα που γραφονται για τους συνανθρωπους μας? Μηπως λοιπον κυρια Δαναη και λοιποι επισκεπτες, δεν ειναι οτι δεν εχουμε ελευθερια λογου, αλλα απλα, εχει αποδεχτει και απο τις πρωινες κουτσομπολιστικες εκπομπες ανα την Ελλαδα, διψαμε για κουτσομπολιο και μας αρεσει να ανακατεβομαστε στις οικογενειες των αλλων? Στο κατω κατω ποιος απο ολους τους ανωνυμους ειναι τοσο τελειος πια ετσι ωστε να μπορει να σχολιασει και να κρινει την ιδιωτικη ζωη ενως ΚΟΙΝΟΥ ανθρωπου και οχι δημοσιου προσωπου? Αλλωστε ακομη και στην πραγματικη ζωη του χωριου ακουμε διαφορα κουτσομπολια και πασης φυσεως αναληθεις ιστοριες. Δεν λεω, μερικοι κανουν πραγματα που για μερικους ειναι ανηθικα, αλλα αυτο ειναι μια τελειως προσωπικη αποψη εφοσων αυτοι που τα κανουν δεν βλαπτουν κανεναν. Αν ακομα με τις πραξεις τους βλαψουν καποιον, τοτε η λυση δεν ειναι ο ανωνυμος λιθοβολισμος, αλλα η δικαιοσυνη! Τελος, μηπως τελικα εμεις οι ιδιοι εχουμε φτασει εδω που φτασαμε? Αν υπηρχε μια συγκροτημενη και σοβαρη προσπαθεια για το καλο του τοπου μας, τοτε αυτο το μπλογκ θα ηταν τελειως διαφορετικο και παρα μα παρα πολυ χρησιμο. Το ιντερνετ ειναι ενα εργαλειο ενημερωσης και διασκεδασης, αλλα παραλληλα μπορει να γινει ενα επικινδυνο μεσο διασυρμου, στα χερια ατομων χωρις ιδανικα και ηθικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:21 eisai sigouros oti h kuria martzoukou einai h prwth pou milaei epwnuma se kapoious pou thn kathgoroun??gia kane ena search sto blog na deis oti einai k alloi pou tous kathgoroun k exoun vgei na apanthsoun epwnuma polu pio prin!!pantos exei dikio h danah den mporei kanenas na milaei k na rixnei kathgories anwnuma k poso mallon se enan anthrwpo pou den mporei na kathgorhsei kaneis!!file exeis stoixeia?vgalta k pes ta den mporeis na milas etsi??auto omws na to akouei k o bloger pou me kapoies anarthseis "stigmatise kapoio atomo"k xwris na exei kapoio stoixeio!!anyway opws k h danah etsi k oloi perimenoume autous pou kathgoroun na ta poun epwnuma kurie BLOGGER!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...