Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Η μικρή Παλαιστίνια που η Μέρκελ την έκανε να κλαίει, ευχήθηκε να μην υπάρχει Ισραήλ

Η μικρούλα Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στην Μέρκελ on air, μια σκηνή που έγινε viral «συγκινώντας» τον κόσμο για το δράμα των προσφύγων και «σοκάροντάς» τον για την «αναλγησία» της Μέρκελ και όσων μιλάνε για απελάσεις, είπε πράγματα, που προφανώς δεν θα αρέσουν σε πολλούς ευσυγκίνητους «σοκαρισμένους».

Γράφει η Jerusalem Post:

Η Reem Sahwil, η 14χρονη Παλαιστίνια που ζει στη βορειοανατολική Γερμανία, η οποία συγκέντρωσε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως, επειδή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την έκανε να κλαίει, ζήτησε την κατάργηση του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ‘Die Welt am Sonntag’, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του «Τι είναι η Παλαιστίνη;», η Sahwil είπε, «Η ελπίδα μου είναι ότι κάποια στιγμή, [το Ισραήλ] δεν θα υπάρχει πλέον, και όχι μόνο στην Παλαιστίνη».

Πρόσθεσε ότι «η γη δεν θα πρέπει πλέον να ονομάζεται Ισραήλ, αλλά Παλαιστίνη».

Ο δημοσιογράφος είπε ότι η συνέντευξη άρχισε να γίνεται δύσκολη και την ρώτησε, «Ξέρεις ... ότι το Ισραήλ και η Γερμανία έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία; Ότι υποστηρίζουμε τη χώρα (το Ισραήλ), ώστε δεν επιτρέπουμε μίσος για τους Εβραίους;»

Η Sahwil απάντησε, «Ναι, υπάρχει ελευθερία του λόγου. Εδώ μου επιτρέπεται να το πω αυτό. Είμαι διατεθειμένη να συζητήσω τα πάντα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...