Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Άνω – κάτω για τον Πέτρο

ds kerkyra1

Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για παραμονή Γάλλια στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ. Οξύτατες εκφράσεις και λεκτικές συγκρούσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με διαρροές η ψηφοφορία, οριακό αποτέλεσμα υπέρ της επαναπροκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού δ/ντη.




Κόντρα κορυφής στο ΔΗΠΕΘΕ με τις σχέσεις του Προέδρου Στ. Κυπριώτη και του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού δ/ντη Π. Γάλλια να χτυπάνε «κόκκινο». Οι μέχρι πρότινος συνεργάτες διανύουν ψυχροπολεμική περίοδο μετά την απόφαση να μην ανανεωθεί η θητεία του δεύτερου και να προκηρυχθεί η θέση.
Χιλιάδες υπογραφές υπέρ της παραμονής Γάλλια στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ και ψίθυροι της άλλης άποψης για υπέρογκα χρέη. Ενωμένη η αντιπολίτευση στο πλευρό του Γάλλια, διαρροές και από την πλειοψηφία υπέρ του. Οξύτατες εκφράσεις και κόντρα στα άκρα στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού δ/ντη του ΔΗΠΕΘΕ και η λήξη της συνεργασίας με τον Πέτρο Γάλλια, απασχολούν εδώ και μέρες την τοπική κοινωνία. Τόσο που συγκεντρώθηκαν 4.000 υπογραφές (περίπου) υπέρ της παραμονής του Πέτρου στη θέση του, ενώ με αίτημα δύο παρατάξεων του ΔΣ το θέμα συζητήθηκε –επί μακρόν- στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και τα πνεύματα οξύνθηκαν...

kipriotis stefanos
Στ. Κυπριώτης: Παραλάβαμε 180.000 χρέη
Στόχος μας είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και ο σεβασμός στον φορολογούμενο πολίτη τόνισε εξαρχής ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Στέφανος Κυπριώτης, μιλώντας για διαφάνεια, ασφάλεια και νομιμότητα στα της διαχείρισης. Δήλωσε ότι ο καλλιτεχνικός δ/ντης είναι υπεύθυνος διοικητικά, οικονομικά και καλλιτεχνικά για το ΔΗΠΕΘΕ και συνεπώς αξιολογείται για όλα αυτά και υπογράμμισε ότι το ΔΣ εκτιμώντας την προσφορά του ανανέωσε για 6 μήνες τη σύμβασή αλλά στη συνέχεια, ως ο νόμος ορίζει, πρέπει να προκηρύξει τη θέση, για την οποία ο Π. Γάλλιας μπορεί –αν θέλει- να δηλώσει συμμετοχή. «Επιθυμούμε ανοικτές διαδικασίες, χωρίς αποκλεισμούς χωρίς αυτό να υποβαθμίζει το έργο του καλλιτεχνικού δ/ντη» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Ωστόσο έκανε λόγο για «έμμεση προσπάθεια Γάλλια» και «μεθόδους πίεσης μεροληπτικής αντιμετώπισης», δείχνοντας τον καλλιτεχνικό δ/ντη πίσω από τη συλλογή υπογραφών, ενώ για το τέλος έκανε λόγο και για «αγωνία όλου του ΔΣ γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης διοίκησης και του καλλιτεχνικού δ/ντη παραλάβαμε 180.000 ευρώ χρέη».


gallias
Στην αντεπίθεση ο Γάλλιας: 106 δράσεις σε 3 χρόνια
Ο Π. Γάλλιας στη δική του τοποθέτηση δήλωσε περήφανος για την αγάπη του κόσμου και υπενθύμισε ότι στην 3ετή θητείας του το ΔΗΠΕΘΕ αγκάλιασε τους κερκυραίους, γέμισε ασφυκτικά στις παραστάσεις, ενώ κατάφερε να φτιάξει εργαστήρια και εκτέλεσε επιτυχώς ευρωπαϊκά προγράμματα. «Κάναμε με ελάχιστα χρήματα 106 δράσεις, ξεχρεώσαμε μέρος των παλιών χρεών κι αν το ΥπΠΟ έδινε τα χρήματα της προγραμματικής θα καταφέρναμε ακόμη περισσότερα» είπε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας παράλληλα την άσχημη αντιμετώπιση που είχε το τελευταίο 6μηνο από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ με κορυφαίο το γεγονός ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει επίσημα για την λήξη της συνεργασίας.


Πυρ ομαδόν
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και απευθυνόμενος στον κ. Κυπριώτη είπε: «Ζητήσατε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να βρεθούμε και μας ενημερώσετε ότι ο Γάλλιας δαπάνησε 11.000 ευρώ για προσωπικά έξοδα κίνησης ενώ αυτό το ποσό αφορούσε όλο το θίασο για περιοδεία στην Ιταλία, την Κρήτη κ.α.» είπε. Προς επίρρωση αυτού κι η Μερόπη Υδραίου που ενημέρωσε: «Επιπλέον μας δηλώσατε ότι δαπανήθηκαν για διαμονή 400 ευρώ κι είπαμε κι εμείς ότι ο Γάλλιας έμεινε σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο, ενώ το ποσό αφορούσε διαμονή 6 ατόμων. Υπονοούσατε κακοδιαχείριση, παραθέτοντας στοιχεία που δεν είναι αληθή. Αυτό συνιστά δυσφήμιση και ίσως συκοφαντία κι αναρωτιέμαι ακόμη γιατί ο κ. Γάλλιας δεν κίνησε διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Εγώ αυτό θα έπραττα στη θέση του». Η κ. Υδραίου ανέβασε τους τόνους απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ: «Μιλάτε για διαφάνεια αλλά θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι στο διάστημα που χηρεύει η θέση του καλλιτεχνικού δ/ντη, μπορεί ο Πρόεδρος να ασκεί τα καθήκοντα αυτά. Κάνατε διάτρητες και παράνομες διαδικασίες στο διοικητικό συμβούλιο για να πάρετε απόφαση για την επαναπροκήρυξη της θέσης, χωρίς ηχογραφημένα πρακτικά, χωρίς πρακτικογράφο κι όταν ζητήσαμε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνατε νέα συνεδρίαση για το ίδιο θέμα. Αναφέρεστε για το ΔΗΠΕΘΕ και τον πολιτισμό ωσάν να ήταν επιχείρηση. Ζήτησα ενδελεχή παρουσίαση στοιχείων και δεν ήρθαν ποτέ. Μας μιλήσατε για χρέη στο ΙΚΑ και τα ΔΟΥ αλλά δεν μας είπατε ότι δεν δημιουργήθηκαν κατά τη θητεία Γάλλια».
Κι ο Χάρης Μάστορας επιτέθηκε στον κ. Κυπριώτη κάνοντας λόγο για «μικροψυχία που δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για το έργο του Γάλλια, τις δράσεις για παιδιά, τα εργαστήρια κλπ. και αρκέστηκε να παρουσιάσει στυγνά τα περί νομίμου και οικονομικών».


Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γάλλια
Γ. Τρεπεκλής: «Η θητεία Γάλλια ήταν επιτυχημένη. Τον είχε επιλέξει ομόφωνα το τότε διοικητικό συμβούλιο και εγώ του έδωσα ανεξαρτησία κινήσεων και τον στήριξα στο έργο του. Ο Πέτρος άνοιξε το ΔΗΠΕΘΕ στους Κερκυραίους και ταξιδέψαμε με έργα στα Ιόνια και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, Μην χαλάτε τα θετικά, κρατήστε τους καλούς, μην λέτε οι δικοί μας κι οι άλλοι. Ανανεώστε τη θητεία του γιατί ο Πέτρος κι η ομάδα του κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Μπ. Χαραλάμπους: «Ο Γάλλιας είχε επιτυχημένη πορεία και θα ήταν λάθος να φύγει από το ΔΗΠΕΘΕ. Να ανανεωθεί η θητεία του, μιλάμε για την πιο επιτυχημένη, ίσως, υπηρεσία από τις δημοτικές δομές».
Μ. Υδραίου: «Χιλιάδες υπογραφές έχουν συλλεχθεί υπέρ του Γάλλια και δεν τις βλέπετε, δεν ακούτε τον κόσμο και απορώ. Υποφέρετε από κόμπλεξ, συμπλέγματα και προσωπική εμπάθεια και στερείστε επιχειρημάτων. Πέραν αυτού δεν ισχύει αυτό που μας είπατε για προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού δ/ντη. Μπορείτε αν θέλετε, υπάρχει κι έγγραφο από το ΥπΠΟ, να παρατείνεται τη θητεία του Γάλλια, είναι πέρα για πέρα νόμιμο. Κάντε το».
Κ. Γκούσης: «Υπάρχει κόντρα που φαίνεται. Ψηφίζω υπέρ της διατήρησης της θητείας γιατί αντιλαμβάνομαι ότι θα έχει δυσμενή μεταχείριση ο κ. Γάλλιας σε ενδεχόμενη επαναπροκήρυξη».
Μ. Μουζακίτη & Β. Καββαδίας: «Εξαιρετικό το έργο του Πέτρου Γάλλια. Να το σκεφθεί κι ο ίδιος και να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του καλλιτεχνικού δ/ντη».


Διαρροές με πολλαπλά μηνύματα
Τελικά η επαναπροκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού δ/ντη συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 14 υπέρ της παραμονής Γάλλια στη θέση αυτή (ανάμεσα στις οποίες και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Γκούσης, Γεωργόπουλος και Βλάχος) και 3 παρών (Μουζακίτη, Καζιάνης, Καββαδίας). Αν μάλιστα δεν απουσίαζαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης η πρόταση Νικολούζου θα είχε καταψηφιστεί με ότι αυτό συνεπάγεται...
Απ' ότι φαίνεται η περίπτωση Γάλλια άνοιξε ακόμη μια ρωγμή στην συνοχή της πλειοψηφίας και η δυσφορία για τον χειρισμό της υπόθεσης ήταν εμφανής (κι όχι μόνο απ' αυτούς που καταψήφισαν)...

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...