Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Φωτογραφικό Υλικό απο το «19ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» 24 & 25 Μάρτη

Με επιτυχία έκλεισε το «Φεστιβάλ αλληλεγγύης» το «19ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» 24 & 25 Μάρτη.


19 festival folklorikon sygkrotimaton 16

19 festival folklorikon sygkrotimaton 9

Με την εμφάνιση 37 χορευτικών ομάδων από 31 σωματεία-κύρια της Κερκυραϊκής υπαίθρου- με συμμετοχή 940 χορευτών, και 9 μουσικών, την παρουσία 16 χοροδιδασκάλων και –κατ’ εκτίμηση των διοργανωτών – 3500 Κερκυραίων να το παρακολουθούν ζωντανά- έληξε το διήμερο «19ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων Κέρκυρας» που διεξήχθη στο Δημ Θέατρο Κέρκυρας 24 & 25 Μάρτη. Επιτυχία όχι μόνο όσον αφορά τις συμμετοχές, αλλά και η όλη οργανωτική ροή αφού στο εγχείρημα του διήμερου με 11 ώρες χορευτικές εκδηλώσεις δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μια γιγαντιαία πολιτιστική παρέμβαση στο νησί, συνδιοργάνωση του Λαοδάμαντα και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

19 festival folklorikon sygkrotimaton 15

19 festival folklorikon sygkrotimaton 1

Εξίσου σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών για την συλλογή τροφίμων για πρόσφυγες και μετανάστες που μέσω του «Χαμόγελου του παιδιού» πήραν το δρόμο για τον προορισμό τους. Έτσι ο δικαιολογήθηκε πλήρως τίτλος «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης».

19 festival folklorikon sygkrotimaton 14

19 festival folklorikon sygkrotimaton 5

Με σημαντικές συμμετοχές πολιτιστικών συλλόγων, απ΄ όλη τη Κέρκυρα, μπαίνει στην τελική ευθεία το 19ο Φεστιβάλ Φολκλορικών συγκροτημάτων. Εκδήλωση που τιμά την επέτειο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από τους χορούς και το τραγούδι.

19 festival folklorikon sygkrotimaton 4

19 festival folklorikon sygkrotimaton 12

Κλείνοντας το 19ο Φεστιβάλ, δια στόματος του προέδρου του Λαοδάμαντα κου Κάντα, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ΔΣ σωματείων , χοροδιδασκάλους , χορευτές και μουσικούς, τους γονείς των μικρών παιδιών κύρια, τον Αλέκο Αργυροκαστρίτη υπεύθυνο φωτισμού , τον Τρούσα Νίκο για τα ψηφιακά, τον Αντώνη Καρύδη υπεύθυνο βιντεοσκόπησης, τον Πέρρο Νίκο για την έκδοση των εντύπων και την ροή του προγράμματος).. ευχήθηκε το 20ο Φεστιβάλ να διοργανωθεί το 2017 κάτω από την σκέπη του δευτεροβάθμιου οργάνου των πολιτιστικών σωματείων Κέρκυρας, που σύντομα θα υπάρξουν οι πρώτες κινήσεις για τον καθορισμό του πλαισίου που θα συνενώσει το τεράστιο πολιτιστικό δυναμικό της Κέρκυρας, των Παξών και των διαποντίων.

19 festival folklorikon sygkrotimaton 7

Για την ιστορία να αναφέρουμε τον τόπο προέλευσης των 31 σωματείων που συμμετείχαν: Από Άγιο Ματθαίο, Αχαράβη, Αρίλα, Αχαράβη, Βιταλάδες, Βουνιατάδες, Γιαννάδες, Κάτω Γαρούνα, Καλαφατιώνες, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κασσιώπη,Καβαλούρι, Κορακιάνα (Σπ Σαμάρας) Κρήνη, Μακράδες, Μπενίτσες, Μωραΐτικα, Νυμφές, Πέλεκα, Πετριτή, Πλάτωνα, Σινιές, Στρογγυλή, Λευκίμμη (ΦΑΕΘΩΝ), Χλωμό, από την «πόλη» ο Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, ο Ηρακλής και φυσικά τα τμήματα του Λαοδάμαντα. Επίσης συμμετέχει το συγκρότημα «Σχολή Χορού η ΚΥΠΡΟΣ» από την Μεγαλόνησο

ΔΕΊΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...