Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Αναπτυξιακός νόμος: “Άκρα του τάφου σιωπή” από την Φ. Βάκη για την εξαίρεση του νησιού ως παραμεθόριος

Ούτε κουβέντα δεν ακούσαμε από την χτεσινή ομιλία στην βουλή της Φωτεινής Βάκη, στην συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, για την εξαίρεση του νησιού από της περιοχές της παραμεθορίου.
Συγκεκριμένα το Υπουργείο στην ειδική κατηγορία των παραμεθόριων περιοχών, που έχουν ευεργετικά προνόμια έναντι της ενδοχώρας, δεν συμπεριλαμβάνεται η Κέρκυρα, που απέχει μόλις ένα μίλι (το κοντινότερο σημείο) από την Αλβανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν ούτε οι ΔΕ του βορρά από τις ορεινές περιοχές.
Τα πλεονεκτήματα των ειδικών ενισχύσεων θα παρέχονται στην απέναντι ακτή της Ηγουμενίτσας, η οποία χαρακτηρίζεται παραμεθόριος και όχι στην Κέρκυρα, η οποία κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης δεν είναι παραμεθόριος. Ακόμα και σε όσους επικαλούνται την «τουριστική περιοχή» ως αντίλογο, διαψεύδονται από την αντίστοιχη ένταξη στο ειδικό καθεστώς ενισχύσεων της Ρόδου, η οποία βεβαίως καλώς χαρακτηρίζεται παραμεθόριος, όπως ακριβώς έπρεπε να συμβαίνει με την Κέρκυρα.
Ακούσαμε από την Φωτεινή Βάκη πόσο κάλος είναι ο νόμος και πως μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης βασισμένου στην κοινωνική ανταποδοτικότητα, στο σεβασμό του περιβάλλοντος, στην προστασία των φυσικών πόρων και στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
Επίσης ακούσαμε πως ο νέος επενδυτικός νόμος έρχεται να δημιουργήσει συνθήκες επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας με όρους κοινωνικής ανταποδοτικότητας και ιδιαίτερη στόχευση στη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων.
Επίσης ακούσαμε πως ο νέος αναπτυξιακός νόμος εισάγει ουσιαστικές καινοτομίες. Τίθενται για πρώτη φορά όρια σε σχέση με την ενίσχυση των πολύ μεγάλων επενδύσεων.
Για την περιφέρεια που εκλέγεται όμως, δεν ακούσαμε ούτε λέξη. Προφανώς σε προτεραιότητα έχει τον ρόλο της ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως εκπρόσωπος των Κερκυραίων που την τίμησαν με την ψήφο τους.
Και όπως λέει μια παλιά Κερκυραϊκή παροιμία: “Η αλιπού είχε αργατικούς κ’εκείνη εκορφολόγα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...