Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μπήκε και η Κέρκυρα στις έξτρα αποζημιώσεις

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά την απουσία της Λευκίμμης από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις επιπλέον αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πρόσφατες θεομηνίες, προκάλεσε… πολιτική παρέμβαση και ένταξη!
Η τελική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών το απόγευμα της Δευτέρας, περιλαμβάνει τελικά και την Κέρκυρα όσον αφορά την εφάπαξ ενίσχυση στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές λόγω των σφοδρών κακοκαιριών των τελευταίων εβδομάδων.
Η τροπολογία προβλέπει χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017 και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται ότι «χορηγείται έκτακτη εισφορά με τη μορφή επιδόματος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2017, των περιοχών που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ειδικότερα στους Δήμους Σαμοθράκης, Σύμης, Αγιά Λάρισας, Τεμπών Λάρισας, Τρικαίων, Καλαμπάκας Τρικάλων, Φαρκαδόνας Τρικάλων, Πύλης Τρικάλων, Κατερίνης, Χανίων, Πλατανιά Χανίων, Αποκορώνου Χανίων, Κέρκυρας και στους πληγέντες Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής».
Την ένταξη έκανε γνωστή η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη η οποία σε γραπτή της δήλωση εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βρισκόταν σε επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τις καταστροφές που έφερε η κακοκαιρία κυρίως στη νότια Κέρκυρα.
Η έκτακτη ενίσχυση –πέραν των προβλεπομένων από την τρέχουσα νομοθεσία- περιλαμβάνει χορπήγηση 5.000 ευρώ στα νοικοκυριά που επλήγησαν, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 8.000 ευρώ. Η διανομή της έκτακτης ενίσχυσης  θα γίνει άμεσα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενώ θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.
Στη Λευκίμμη
Ας σημειωθεί ότι η κα Βακη επισκέφθηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Λευκίμμης το Σάββατο συνοδευόμενη από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστα Γκούση, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Χαρίλαο Μουρμούρη και τον πρόεδρο της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου Κώστα Κουλούρη. Όπως ανέφεραν οι Χ. Μουρμούρης και Κ. Κουλούρης, έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο καθώς και σε παράδρομους που συνδέουν οικισμούς.
Κατά την επίσκεψή της στη Λευκίμμη, μαζί με τον κ. Γκούση, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Ευγένιος Κουλούρης την ενημέρωσε για τις καταστροφές σε στέγες σπιτιών και σε οικοσκευές καθώς και στην οδοποιία από τις πτώσεις δέντρων.
Η Φ. Βάκη ανέφερε στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Λευκίμμης και Περιβολίου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών την ενημέρωσε πως αναμένεται η αναλυτική αποστολή των καταγραφών των ζημιών στις πληγείσες περιοχές, ώστε να αποδεσμευτούν πόροι για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες σε περίπτωση που χρειαστεί επιτάχυνση των παραπάνω διαδικασιών.
Η βουλευτής επισκέφθηκε, επίσης, τον ΙΝ Αγίων Σαράντα στο Περιβόλι, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναστήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...