Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ανακάλυψαν ουίσκι στα βάθη της Ανταρκτικής



Μια αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν τα μέλη ειδικής αποστολής στην Ανταρκτική. Εντόπισαν πέντε κιβώτια με ουίσκι και μπράντι που ανήκαν στον εξερευνητή Έρνεστ Σέικλετον. Ήταν θαμμένα εκεί τουλάχιστον έναν αιώνα!

«Με μεγάλη μας έκπληξη βρήκαμε πέντε κιβώτια, εκ των οποίων τρία περιείχαν ουίσκι και δύο μπράντι», δήλωσε ο Αλ Φέιστιερ της οργάνωσης New Zeland Antarctic Trust.

«Τα κιβώτια του μπράντι, από τα οποία το ένα ανήκει στη μάρκα Chas Mackinlay & Co και το άλλο στη μάρκα The Hunter Valley Distillery Limited Allandale, είναι φοβερή ανακάλυψη», είπε ο Φέιστιερ, ο οποίος θεωρεί ότι το περιεχόμενο ορισμένων μπουκαλιών έχει παραμείνει ανέπαφο.

Ο Ερνεστ Σέικλετον αναχώρησε για την κατάκτηση του Νοτίου Πόλου μεταξύ του 1907 και του 1909. Ελλείψει επαρκών προμηθειών, η αποστολή σταμάτησε σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τον στόχο. Ωστόσο, η αποστολή θεωρήθηκε αρκετά σημαντικό κατόρθωμα, ώστε ο Σέικλετον να τιμηθεί με τίτλο ευγενείας από τον βασιλιά Εδουάρδο VII.

totefteri



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...