Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. παρ ολίγον τραγωδία Η πισίνα ρούφηξε το παιδί!

Με εγκαύματα δευτέρου βαθμού πλήρωσε ένα 8χρονο παιδάκι στο Αγρίνιο την απρονοησία των αρμοδίων. Το αγοράκι, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, έκανε την απαραίτητη θεραπεία του στην πισίνα - υδρομασάζ του Κέντρου Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α.) Αιτωλοακαρνανίας. Στις 9 Φεβρουαρίου την ώρα της άσκησης, η αντλία της πισίνας – που ανακυκλώνει το νερό – «ρούφηξε» ουσιαστικά το παιδί και το...



κόλλησε με την πλάτη πάνω στα πλακάκια!
Την ώρα του συμβάντος, ο πατέρας του παιδιού, που παρακολουθούσε την ασκήσεις αποθεραπείας του γιού του, επενέβη και κατάφερε να τον «ξεκολλήσει» από την αντλία. Το αγοράκι είχε κολλήσει με την πλάτη στο σημείο εξόδου του νερού και η φυσικοθεραπεύτρια δεν είχε την μυϊκή δύναμη να το τραβήξει από εκεί και να το βγάλει από νερό.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η δύναμη της αντλίας ήταν τέτοια που δημιούργησε εγκαύματα, από την τριβή, στην πλάτη του παιδιού.

Όλα αυτά συνέβησαν γιατί αφενός κανείς δεν προνόησε να υπάρχουν προστατευτικές μπάρες που να καλύπτουν την αντλία και αφετέρου γιατί η αντλία τοποθετήθηκε από εκείνους που κατασκεύασαν την εγκατάσταση στο σημείο εξόδου των κολυμβητών!

Το αγοράκι οδηγήθηκε βεβαίως στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκαν τα εγκαύματα δεύτερου βαθμού που είχε υποστεί. Το νοσοκομείο μάλιστα παραχώρησε, ως όφειλε, σε έγγραφη γνωμάτευση γιατρού για δικαστική χρήση. Ο πατέρας του παιδιού βέβαια δεν επιθυμεί αποζημίωση, αλλά την απόδοση ευθυνών, ώστε ποτέ ξανά να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Η πρόεδρος του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α. Αιτωλοακαρνανίας Βασιλική Κανατσούλη, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, έδωσε εντολή να τοποθετηθούν μπάρες ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο. Η ίδια μίλησε για κατασκευαστικό λάθος και εξέφρασε την απορία της πως δεν είχε προβλεφθεί.

Πηγή: sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...