Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

EΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ!

Αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο πάγκρεας, μια σπάνια μεν αλλά θανατηφόρα μορφή της νόσου, έχουν όσοι καταναλώνουν δύο ή περισσότερα αεριούχα και γλυκά αναψυκτικά σε εβδομαδιαία βάση. Οπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές, οι εν λόγω αυξημένες πιθανότητες να ασθενήσει κανείς μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 87%..!

Την ίδια στιγμή, μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 6.000 εθελοντών στη Σιγκαπούρη έδειξε πως όσοι προτιμούν το φυσικό χυμό πορτοκαλιού σε σχέση με τα αναψυκτικά δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. «Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στα αναψυκτικά μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για το θέμα ο επικεφαλής Μαρκ Περέιρα των ειδικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που συμμετείχαν στην έρευνα.



Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι σήμερα μία από τις πιο φονικές μορφές της επάρατης νόσου, με 230.000 κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, όπου ετησίως 37.680 άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια, μόνο οι 3.390 επιβιώνουν! Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει πως το ποσοστό επιβίωσης για τους πάσχοντες από καρκίνο στο πάγκρεας μέσα σε μια πενταετία είναι περίπου 5%.



Απο http://allostyle.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...