Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»: ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!

Mercedes SL 55 AMG έξω από τη Βουλή.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ . ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»: ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Νικόλας Βαφειάδης απομακρύνθηκε από το σώμα της «Καθημερινής» μετά από ένα θέμα που «εκτέλεσε» στα ενδότερα της Βουλής… «Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών»

(από την ιστοσελίδα της Βουλής που κόστισε…
1,1 εκατομμύρια ευρώ)»


..Αλλωστε, τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.

Απολαβές και προνόμια…

Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.

Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.

Αλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

…Σημειώνεται ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια, ενώ όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια. Ο πρόσφατος σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τους επαγγελματίες της πολιτικής.
Επιπλέον, στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Κώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.

…Οσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.

..Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στο Δημόσιο, ή και τρίτη ( σύνταξη ) στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

…Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά

..Οι βουλευτές δικαιούνται:
ένα κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως),
οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ),
αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ),
δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως),
γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη,
ταxυδρομική ατέλεια,
ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα,

καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

..Εχουν επίσης τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.

..Και βέβαια, κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.


Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_4534.html

2 σχόλια:

  1. Θεσσαλονήσι - Το πιο "cool" μέρος....http://spermatozoario.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δεξαμενή σκέψης Αλαβάνου κατά του Συμβουλίου Επικρατείας

    ύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, «θεμέλια του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους. Έλληνες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους τελεί υπό την προστασία του κράτους. Το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος».

    Αυτές οι διαχρονικές διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος εφαρμόστηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και οι γνωστές, θορυβώδεις, μειοψηφικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας εξανέστησαν και, κατά την προσφιλή τακτική τους, στοχοποίησαν το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας. Οι ανωτέρω συνταγματικές ρυθμίσεις, σε απλά ελληνικά, λένε ότι η λαϊκή βούληση (ο λαός) νομιμοποιεί την κρατική εξουσία, πλην όμως αυτή ασκείται προς το συμφέρον του έθνους. Το έθνος υπερβαίνει τα γεωγραφικά όρια του ελληνικού κράτους και δεν αναφέρεται μόνο στις παρελθούσες και παρούσες γενεές αλλά και στις μέλλουσες, τα συμφέροντα των οποίων πρέπει να υπηρετεί και να διασφαλίζει η κρατική οντότητα.

    Είναι υποχρέωση του νομοθέτη - κατά το Σύνταγμα - να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, να μεριμνά για τη συνέχεια του έθνους και να οργανώνει την εκπαίδευση κατά τέτοιον τρόπο ώστε - μεταξύ των άλλων - να συμβάλλει στην ανάπτυξη της εθνικής συνειδήσεως, συγχρόνως δεν πρέπει να λαμβάνει μέτρα που αποσυνθέτουν την έννοια του έθνους.

    Με βάση τις άνω συνταγματικές επιταγές -ορθώς- το ΣτΕ έκρινε ως μη συνάδουσες με το Σύνταγμα τις αθρόες πολιτογραφήσεις (χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς), με μόνο κριτήριο τη νόμιμη παραμονή στη χώρα για μία πενταετία των γονέων ή τη φοίτηση για μία επταετία σε ελληνικό σχολείο, γιατί δεν διερευνάται in concreto (σε κάθε περίπτωση) αν ο αιτούμενος την ελληνική ιθαγένεια αποδέχεται τις αξίες, που συνάπτονται με τον ελληνισμό, και αν έχει αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση. Δικαίωμα στην εργασία σ’ ένα κράτος δικαίου - οι νόμιμοι μετανάστες, βεβαίως, και έχουν, αλλά η αθρόα ελληνοποίηση αλλοδαπών, οι οποίοι δεν διατηρούν κανέναν εθνικό δεσμό, υποθηκεύει τις μελλοντικές γενεές, αποσυνθέτει το έθνος, γεγονός ανεπίτρεπτο συνταγματικά.

    Περαιτέρω η λαϊκή κυριαρχία πραγματώνεται με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον λαό ως εκλογικό σώμα, το οποίο απαρτίζεται μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες. Με το υπάρχον Σύνταγμα μόνο οι Έλληνες δύνανται να εκλέγουν και να εκλέγονται. Οι αντιπρόσωποι του έθνους πρέπει να διαθέτουν εθνική συνείδηση και όχι καμερουνέζικη. Οι νόμιμοι μετανάστες δικαιούνται – μόνο να απολαύουν της προστασίας της ελληνικής πολιτείας.

    Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η μειοψηφική Αριστερά μοιράζει πιστοποιητικά ορθοφροσύνης. Οι δικαστές του ΣτΕ, με την πρόσφατη απόφασή τους, εξόργισαν τους ‘μόνους κοινωνικά ευαίσθητους’ σ’ αυτή τη χώρα, τους φεουδάρχες αριστερούς, και αυτοί αμείλικτοι και αυστηροί δεν τους χορήγησαν το πτυχίο των ορθά συλλογιζόμενων δικαστών. Τουναντίον τους ενέταξαν στο κάδρο των αντιδραστικών και των οπισθοδρομικών. Το ΣτΕ, κατά τη γνώμη τους, δικαιοδοτεί ορθά μόνον όταν αναστέλλει αναπτυξιακά έργα προκειμένου να προστατευθούν οι όρνιθες.

    Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι αριστεροί των βορείων προαστίων και του Κολωνακίου είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει το Σύνταγμα και επιδοκιμάζει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ. Πρέπει σιγά- σιγά οι οπαδοί της δεξαμενής σκέψης Αλαβάνου να σταματήσουν να λοιδορούν, με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις, τις αντίθετες απόψεις και να αρχίσουν να προβληματίζονται, γιατί η κοινωνία, που βογκάει από τη μνημονιακή πολιτική, δεν τους εμπιστεύεται αλλά τους γυρνάει την πλάτη.

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (6/22011)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...