Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του Ν. Δένδια για την άρση του χαρακτηρισμού ως παραμεθορίου της Κέρκυρας

By "ΝΑΝΑ"



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εθν. Άμυνας και Περ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την άρση του χαρακτηρισμού του Ν. Κερκύρας ως παραμεθορίου, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άμεσων ξένων επενδύσεων στην περιοχή, κατέθεσε ο Ν. Δένδιας.
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 

Προς: α) Τον Υπουργό Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις
β) Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
γ) Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας


Θέμα: Άρση του χαρακτηρισμού του Ν. Κερκύρας και άλλων τουριστικών περιοχών ως παραμεθορίων και επιτάχυνση αμέσων ξένων επενδύσεων

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τον περιορισμό των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως παραμεθόριες υπό την έννοια των άρθρων 24 επ. του ν.1892/1990 και το π.δ. της 22/24.06.1927, καταλαμβάνουν δε 29 από τους 52 νομούς της χώρας.
Συνεπεία αυτού του χαρακτηρισμού, η απόκτηση εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, έχοντα την ιθαγένεια τρίτων (μη κοινοτικών) χωρών, σε ακίνητα που ευρίσκονται στις ανωτέρω παραμεθόριες περιοχές, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Κερκύρας (β.δ. 771 της 6/14.10.1961 - ΦΕΚ Α 198), προϋποθέτει εγκριτική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (αρ.26§2 ν.1892/1990), η οποία εκδίδεται κατόπιν πολλών μηνών μετά την υποβολή σχετικής αιτήσεως εκ μέρους του ενδιαφερομένου επενδυτή.
Η χρονοβόρα αυτή διαδικασία αποθαρρύνει σημαντικούς ξένους επενδυτές, είναι δε παρωχημένη και αλυσιτελής: το εθνικό συμφέρον δεν απειλείται αλλά, αντιθέτως, προάγεται δια της εισροής υψηλών αμέσων επενδύσεων από τρίτες χώρες όπως η Ρωσία κ.α. και της υλοποίησης σημαντικών τουριστικών σχεδίων σε περιοχές που, ειδικά σήμερα, δεν δικαιολογούν την επιφυλακτικότητα της εποχής θέσπισης της οικείας νομοθεσίας. Παράλληλα, τυχόν προσπάθειες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω της αγοραπωλησίας ακινήτων ελέγχεται σύμφωνα με τους μηχανισμούς του ν.3691/2008.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κύριοι συναρμόδιοι Υπουργοί:

Πότε και με ποιο τρόπο προτίθενται να μεριμνήσουν: α) για την άρση του χαρακτηρισμού ως παραμεθορίων του Ν. Κερκύρας και άλλων περιοχών της χώρας, για τις οποίες δεν δικαιολογείται σήμερα αυτός από λόγους εθνικής ασφάλειας, β) για την επιτάχυνση, εν τω μεταξύ και σε κάθε περίπτωση, της διαδικασίας εξέτασης και έγκρισης αιτήσεων για τη σύναψη εμπραγμάτων και ενοχικών συμβάσεων 

9 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η άσκηση της ντροπής - Θα παραιτηθεί ο αρχηγός του ΓΕΣ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
    Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. - καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.

    Ολα αυτά κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης “KΑΛΛΙΜΑΧΟΣ” με σενάριο τη διαχείριση κρίσεων σε τρίτες χώρεςπου διεξήχθη στο στρατόπεδο “Κορομηλά” στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών Μάχης (Battle Groups) της Ε.Ε
    Στο video που ακολουθεί, βλέπουμε καθαρά τα ΜΑΤ του Στρατού, γιατί περί αυτού πρόκειται, να ‘’αντιμετωπίζουν’’ το εξεγερμένο πλήθος. Προσέξτε όμως μετά το 3:10, όταν στα συνθήματα των “διαδηλωτών” ακούγεται ρυθμικά “freedom freedom!“!

    http://www.youtube.com/watch?v=SlF-URQfuoA&feature=player_embedded#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουμπέρτο Εκο:

    1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.

    2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΑΧΤΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού πουλήθηκε η μισή Κέρκυρα τώρα να ρθουνε και άλλοι αγοραστές για την άλλη μισή. Μή μείνουνε παραπονεμένοι αυτοί που είναι εκτός Ευρωπαικής Ενωσης!! Και μεις τα ΖΑ τα ξεπουλημένα να καταντήσομε κολήγοι και κουτοχωριάτες στα χτήματα του πάπου μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΣΙΟΠΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ...ΕΧΕΙ ΚΟΝΕ ΠΑΝΤΟΥ...ΠΟΥΛΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΩΝ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ...ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πληρώνω ΕΡΤ! Νέο κίνημα αντίστασης στη ξεφτίλα!
    Την ώρα που το κίνημα "Δεν πληρώνω διόδια" έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας μάλιστα πολιτικές παρεμβάσεις, ένα νέο κίνημα πολιτών κάνει την εμφάνισή του, κινούμενο κυρίως σε διαδικτυακούς χώρους: "Δεν πληρώνω ΕΡΤ".
    Η αγανάκτηση μεμονωμένων πολιτών εξελίχθηκε σε οργανωμένο κίνημα καταναλωτών που μέσω του facebook εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στη πληρωμή της ΕΡΤ μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ.

    Η σκέψη ξεκίνησε αυθόρμητα πριν μερικούς μήνες από χρήστες του γνωστού κοινωνικού ιστότοπου, οι οποίοι δημιούργησαν σελίδες με τίτλο "Δε πληρώνω ΕΡΤ". Η αύξηση των "φίλων" ήταν ραγδαία και αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα group αριθμούν περισσότερους από 120.000 υποστηρικτές. Κάποιοι όμως δεν έμειναν εκεί… Σηκώθηκαν από το καναπέ και τον υπολογιστή τους και έκαναν το αίτημα πράξη.
    Με συνθήματα όπως "Τα λεφτά μας πίσω", "Βαρέθηκα να συντηρώ το δημόσιο" και άλλα αντίστοιχα, πολλοί Έλληνες bloggers και χρήστες του Ίντερνετ, διέδωσαν την ιδέα ότι μπορεί κάποιος να πληρώσει τη ΔΕΗ αλλά όχι την ΕΡΤ καταφεύγοντας στο Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών.

    Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να αποφύγει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: Αν κάποιος σου χρεώνει μία υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δε θες να χρησιμοποιήσεις(όπως το τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μία υπηρεσία που εσύ αποδέχεσαι και χρειάζεσαι(για παράδειγμα ηλεκτρικό ρεύμα), σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή άλλο, μπορείς να απαιτήσεις να πληρώσεις μόνο το δεύτερο.

    Σε περίπτωση που ο πιστωτής δε δεχτεί τη πληρωμή, πηγαίνεις στο Παρακαταθηκών και Δανείων και καταθέτεις μόνο το ποσό της υπηρεσίας που αποδέχεσαι και όχι το υπόλοιπο. Το γραμμάτιο που παίρνεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών πρέπει στη συνέχεια να κατατεθεί στη ΔΕΗ.

    Αρκετοί από όσους προβαίνουν στην παραπάνω διαδικασία, ισχυρίζονται πως δεν έχουν τηλεόραση και άλλοι επισημαίνουν απλά πως η συγκεκριμένη χρέωση είναι απαράδεκτη.


    Οι πολίτες καταφεύγουν στο Ινστιτούτο Καταναλωτών

    Έντονη δραστηριότητα από πολλούς πολίτες και στο ΙΝΚΑ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος δήλωσε μόνο στο newpost:

    "Υπάρχει αυξητική τάση στις καταγγελίες των πολιτών σχετικά με τις πληρωμές της ΕΡΤ. Αν και η κοινωνική δυσαρέσκεια υπήρχε ανέκαθεν, τα νέα κινήματα σε διόδια και μέσα μεταφοράς παρασύρουν του πολίτες και στο θέμα αυτό με συνέπεια πολλοί να επικοινωνούν με το ΙΝΚΑ προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Οι δαπάνες για την ΕΡΤ, περίπου 50,88 ευρώ ετησίως για κάθε καταναλωτή, έχουν οδηγήσει σε έντονη διαμαρτυρία τους πολίτες και αναζητείται άμεσα διέξοδος".
    Ο κ. Λεχουρίτης παρουσιάστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι "το ΙΝΚΑ προτίθεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο 2011 για το πρόβλημα που βλέπει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές".

    Ο ίδιος τόνισε πάντως πως τροχοπέδη στη διαδικασία προσφυγής είναι το οικονομικό πρόβλημα αφού για μια τέτοια πρωτοβουλία χρειάζονται χρήματα και σε πρώτη φάση το Ινστιτούτο αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

    Σε ερώτησή μας για το πώς θα ήταν δυνατόν η κρατική τηλεόρασή να συντηρηθεί και να κρατηθεί "ζωντανη" στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά κανάλια, ο κ.Λεχουρίτης τάχθηκε υπέρ της διαφήμισης με τους όρους που επικρατούν στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως "όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς τη συνδρομή των απλών πολιτών".

    Τέλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών σημείωσε πως "ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ πληρώνουν όχι μόνο σπίτια και μαγαζιά που ως επί το πλείστον έχουν τηλεόραση αλλά ακόμα και απόθηκες ή στάβλοι με ηλεκτρικό ρεύμα".

    spyros1000

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/02/blog-post_3957.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...