Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μουσουλμάνοι σκότωσαν Έλληνα στό Βέλγιο γιατί έπινε ποτό ενώ αυτοί είχαν ραμαζάνι

Το φρικτό περιστατικό διήρκεσε μόνο τρία λεπτά, αλλά οι μάρτυρες θα το θυμούνται όλη τους τη ζωή. Έγινε την Δευτέρα στις 16:45, στην οδό rue François Vekemans στην περιοχή Neder-over-Heembeek. Ο Παντελής Κοκλής, γεννημένος το 1977, έπινε ένα ποτό στο καφέ L’Arc-en-ciel, όπως σχεδόν κάθε μέρα. Αυτός ο άνδρας ηλικίας 37 ετών ήταν γνωστός στη γειτονιά και όλοι τον εκτιμούσαν...
Το θύμα και οι άλλοι πελάτες του μαγαζιού που ήταν παρόντες στο περιστατικό είδαν αρκετά οχήματα να καταφτάνουν κάνοντας θόρυβο. Σχεδόν δέκα άνθρωποι αποβιβάστηκαν από τα αυτοκίνητα και επιτέθηκαν στον Παντελή. Ένας ανώνυμος μάρτυρας είπε: “Όλοι του όρμηξαν. Ο τύπος προσπάθησε να πάει να κρυφτεί στο καφενείο, αλλά δεν πρόφθασε.Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ανθρώπους τόσο εξαγριωμένους. Ηλικιωμένοι, νέοι, άνδρες και γυναίκες … ήταν όλοι εκτός εαυτού! εγώ δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά πάντα έλεγε μια καλημέρα και φαινόταν καλό παιδί, τουλάχιστον με τους ντόπιους. Αυτοί που του επιτέθηκαν είναι μέλη της οικογένειας των πεθερικών του θύματος. Η οικογένεια γνώριζε το θύμα, επειδή είχε διαδοχικά παντρευτεί δύο αδελφές της ίδιας μουσουλμανικής οικογένειας.Επίσης,είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ήταν πατέρας δύο παιδιών. Μίσος δημιουργήθηκε με το πέρασμα του χρόνου μεταξύ του Παντελή και των πεθερικών του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι δεν είναι ένας «καλός» μουσουλμάνος. Σύμφωνα με μάρτυρες, το θύμα έστελνε προσβλητικά sms σε ορισμένα μέλη αυτής της οικογένειας πριν αρχίσει το δράμα.

Η περιοχή εξακολουθεί να κλονίζεται από το βίαιο έγκλημα. “Τον χτυπούσαν με τα πόδια τους,με ρόπαλα του μπέιζμπολ και με μαχαίρια.Τον έσυραν από το ένα πόδι μέχρι το σταυροδρόμι.Δεν έκανε καμία κίνηση και έχανε πολύ αίμα . Ένας νεαρός άνδρας 17 χρονών τον χτυπούσε ασταμάτητα στο κεφάλι. Είδα μια γυναίκα με μαντίλα έτοιμη να τον πατήσει με το αυτοκίνητο και τότε αποφάσισα να επέμβω.Δεν τόλμησα να κινηθώ βλέποντας ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν τυφλωθεί από την οργή τους, σχεδόν σαν να ήταν ζώα.Θέλησαν να τον βάλουν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, αλλά ήμασταν αρκετοί και τους αποτρέψαμε. Μάλλον ήθελαν να ρίξουν το σώμα στο κανάλι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπόρεσαν να επιτεθούν έτσι σε ένα άτομο μόνο του”, λέει ο μάρτυρας ακόμη σοκαρισμένος από αυτό που είδε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο AZ VUB.Ο Παντελής πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφήνει πίσω τα δύο του παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα.
Ακόμη καμία σύλληψη δεν έχει γίνει…
Στις 16 Ιουλίου, ο εισαγγελέας των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε ότι κανείς δεν είχε στερηθεί της ελευθερίας του παρά την βίαιη πράξη. Η σύζυγος του θύματος, ωστόσο, αναφέρεται από τους μάρτυρες στη σκηνή,ως ο οδηγός του οχήματος που προσπάθησε να συντρίψει τον Παντελή, όταν ήταν κατάκοιτος στη μέση του δρόμου.
“Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη” είναι το μόνο σχόλιο που έκανε ο Δικαστής, κ. Gregory.
Τέσσερις έρευνες έλαβαν χώρα την Τρίτη το βράδυ. Δύο άτομα συνελήφθησαν, αλλά αθωώθηκαν μετά την απολογία τους, επειδή δεν είχαν άμεση σχέση με τα γεγονότα.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές που γνωρίζουν το θέμα, οι οκτώ δράστες είχαν ήδη φύγει στο Μαρόκο.Αν ισχύει κάτι τέτοιο,η έρευνα περιπλέκεται και είναι πιθανόν να καθυστερήσουν οι συλλήψεις.
Πηγή:DH.be

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...