Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πιλοτικός περιορισμός των τραπεζοκαθισμάτων στο Λιστόν για Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο


Στην απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων από το εξωτερικό πεζοδρόμιο του Λιστόν θα προχωρήσει τις ημέρες του Πάσχα δοκιμαστικά η νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος για τους επισκέπτες που αναμένεται να κατακλύσουν το νησί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας.


Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Σαν Τζιάκομο και στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Β. Καββαδίας, ο νέος Αστυνομικός διευθυντής αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών εστίασης και μπαρ, Βασίλης Σώζος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην απόφαση και αποχώρησε από τη σύσκεψη προαναγγέλλοντας ότι το Σωματείο θα καταθέσει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση.
Ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος υποστήριξε ότι το μέτρο θα ισχύσει κατ΄ αρχάς τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο δοκιμαστικά και περιορισμένα, καθώς τα καφέ της περιοχής θα έχουν δικαίωμα να τοποθετήσουν μόλις μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων στο εξωτερικό πεζοδρόμιο του Λιστόν, που εφάπτεται με το χορτάρι του γηπέδου της Κάτω Πλατείας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κερκυραίο αλλά και οι επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις λιτανεύσεις των Επιταφίων. Όπως δήλωσε, κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να μην υπάρχει παρά ελάχιστος χώρος για τους πιστούς αλλά και όσους τουρίστες βρίσκονται στην Κέρκυρα για να δουν τα φημισμένα έθιμα των λιτανειών και του σπασίματος των μπότηδων, αφού τη μεγαλύτερη έκταση καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να σημειώνονται ακόμα και διαπληκτισμοί αλλά και να κατεβαίνει ο κόσμος στο δρόμο εμποδίζοντας τις λιτανείες να περάσουν.
Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να προταθεί στους ενδιαφερόμενους να περιοριστούν και τα τραπεζοκαθίσματα στη Γαρίτσα, όπου πλέον θα υπολογίζεται ο αριθμός των καρεκλών τους πολλαπλασιάζοντας τα τετραγωνικά που διαθέτει στην εσωτερική του σάλα η κάθε επιχείρηση εστίασης με συντελεστή x1,5. Αυτό σημαίνει πως, αν ένα εστιατόριο διαθέτει σάλα 20 τετραγωνικών, τότε το μέγιστο που θα μπορεί να αναπτύξει σε εξωτερικό χώρο στο Άλσος της Γαρίτσας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 30 καθίσματα, δηλαδή το πολύ τα 7 τραπέζια. Αν δεν διαθέτει καθόλου σάλα – εσωτερικό χώρο, τότε θα μπορεί κατ΄ εξαίρεση να καταλαμβάνει στο άλσος χώρο για 4 τραπέζια και 16 καρέκλες μέγιστο.
Η πρόταση δεν είναι άμεσα εκτελεστή και θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά με συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...