Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τι ζητούν οι Κερκυραίοι γιατροί

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου, στη συνεδρίασή της στις 18/03/2015, αποφάσισε να διεκδικήσει για το 2015 τα κάτωθι:

- Ανασχεδιασμό και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ΠΦΥ με πρόσβαση όλων των πολιτών, κάτω από το πρίσμα ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα χωρίς εμπόδια άμεσα ή έμμεσα να εναποθέτει την υγεία του στον ιατρό που εμπιστεύεται. Αυτό προϋποθέτει, ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων δομών του ΠΕΔΥ και επαναπρόσληψη των συναδέλφων του πρώην ΙΚΑ με καθεστώς όπως και με τους υπόλοιπους ιατρούς των Κέντρων Υγείας ώστε να μην υπάρχουν στο ΠΕΔΥ ιατροί πολλών ταχυτήτων . Συλλογικές συμβάσεις για τους ιδιώτες γιατρούς μέσω ΙΣ και ΠΙΣ χωρίς περιορισμούς , ελεύθερη συνταγογράφηση, κατάργηση rebate, claw back,κατάργηση των ελεγκτικών εταιριών, ανακοστολόγηση ιατρικών πράξεων, καθιέρωση αξιόπιστων διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθιέρωση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς. Έμφαση στην πρόληψη, αγωγή και προαγωγή της υγείας.
- Επαναπροσδιορισμό του ρόλου του νοσοκομείου ως παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, κατάργηση της εταιρίας κοστολόγησης ΕΣΑΝ ΑΕ, εξορθολογισμό της διαχείρισης , ενίσχυση του ΓΝΚ με βάση τις πραγματικές ανάγκες, την νησιωτικότητα και την εποχικότητα της περιοχής, μόνιμη στελέχωση του με ιατρούς όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων . Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεως ιατρών ΕΣΥ των ήδη προκηρυγμένων θέσεων. Κίνητρα στους νέους γιατρούς για την κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου και των απομακρυσμένων μικρών νησιών. Αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους ειδικευόμενους γιατρούς. Δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες .
- Ενίσχυση των δομών του τέως Ψυχιατρείου
- Ενίσχυση του ΕΚΑΒ
- Αλλαγή του νόμου Ν.3919/2011 ώστε κανείς να μην μπορεί να ασκεί την ιατρική πέρα από τα όρια του ιατρικού συλλόγου όπου ανήκει, ώστε να υπάρχει επαρκής ελεγκτικός μηχανισμός της σωστής άσκησης του επαγγέλματος και προάσπιση της αξιοπρέπειας του ιατρικού κόσμου .
- Αναζήτηση των υπευθύνων για την κακοδιοίκηση και κατασπατάληση των πόρων του ΤΣΑΥ
- Καθιέρωση της ποινικοποίησης της χορήγησης φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή
- Άμεση αποπληρωμή των οφειλών των ταμείων ΝAT , ΟΠΑΔ , ΟΤΕ , ΤΣΑΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...