Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Προσωρινή λύση για τη μονάδα τεχνητού νεφρού

Με μετακίνηση ενός ή δύο γιατρών την τελευταία και προτελευταία εβδομάδα του Μαρτίου από νοσοκομείο γειτονικής περιοχής θα καλυφθεί προσωρινά το πρόβλημα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. 
Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν ο Διοικητής και τα στελέχη του νοσοκομείου με τον Υπουργό Υγείας το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Η μετακίνηση θα ισχύει για μια εβδομάδα για τον κάθε γιατρό ώστε να καλυφθούν οι μισές εφημερίες του μήνα και θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, με γιατρούς από γειτονικά νοσοκομεία, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα εφημερεύει η μοναδική γιατρός που υπάρχει στη Μονάδα, η οποία θα καλύπτει το μισό μήνα, το μέγιστο δηλαδή αριθμό εφημεριών που δικαιούται από το νόμο. Την απόφαση από ποιο νοσοκομείο θα έρθουν γιατροί θα λάβει η Υγειονομική Περιφέρεια.
Παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ανοίξει μία θέση επικουρικού γιατρού εδώ και 6 μήνες αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν υποψήφιο.
Επίσης σύμφωνα με τον Διοικητή Φοίβο Κακαβίτσα, η κάλυψη της Μονάδας Τεχνητού νεφρού θα συνεχιστεί με το ίδιο μοντέλο μέχρι να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των μονίμων γιατρών απο την τελευταία προκήρυξη που έχει κάνει το Υπουργείο και να λυθεί οριστικά το ζήτημα. Πάντως διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση ούτε η διοίκηση του νοσοκομείου ούτε η Υγειονομική περιφέρεια θα επιτρέψουν να κλείσει η κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...