Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Νέο αδιέξοδο στην διαχείριση των παραλιών

Προβλήματα στη διαχείριση των παραλιών από τους Δήμους θα υπάρξουν και φέτος δεδομένου ότι πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, ενεργοποιεί παλαιότερη, σύμφωνα με την οποία «το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι είναι άκυρη η συλλήβδην παραχώρηση, προς τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α., του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών της χώρας που ευρίσκονται εντός των ορίων της διοικητικής τους περιφέρειας».
Όπως αναφέρει η αρμοδιότητα παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας ανήκει και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από κοινού με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Κατά συνέπεια οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να γίνουν οι δημοπρασίες για την ενοικίαση των παραλιών σε ιδιώτες αλλά ούτε και να προχωρήσουν σε καθαρισμούς. 
Παράλληλα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Καλούδης υπάρχει έντονη φημολογία για την ανατροπή των κανόνων που ρύθμιζαν τα έσοδα. Έτσι σήμερα φημολογείται ότι τα έσοδα θα διανέμονται 70% υπέρ του δημοσίου και 30% υπέρ των δήμων. Αυτό εάν ισχύσει τότε δεν θα συμφέρει τους Δήμους να εκτελέσουν εργασίες εξωραϊσμού των παραλιών. 
Επίσης φημολογείται ότι είναι πιθανόν οι δημοπρασίες να γίνουν ηλεκτρονικά απο την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
link

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΓΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΟΤΕΣ ΖΟΡΚΟΛΑΙΜΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΣ ΒΑΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΣΟΥ ΣΤΕΛΝΟΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΓΙΑ ΙΔΕΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ: http://www.corfupress.com/cp/2017/03/%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...