Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο απολογισμός του Δήμου από το αναπτυξιακό... Καμία δέσμευση για τον Ερημίτη...

Τον απολογισμό του διήμερου αναπτυξιακού συνεδρίου για το Δήμο της Κέρκυρας έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

 Θετικά έκρινε τα αποτελέσματα για την Κέρκυρα αφού απεκόμισε σημαντικές δεσμεύσεις από την Kυβέρνηση για έργα που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου. Ξεκίνησε την καταγραφή με το γεγονός ότι “ονοματίστηκε” η χρηματοδότηση για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δέχεται θετικά την ρητή δήλωση του πρωθυπουργού, ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εντός Κέρκυρας. Μάλιστα μεταφέροντας την κυβερνητική άποψη χρησιμοποίησε την φράση «η κυβέρνηση ζήτησε να σοβαρευτούμε».
Ο ίδιος ο Δήμαρχος περιέγραψε, στη συνέντευξη τύπου, το διάλογο που έγινε στο μικρό υπουργικό συμβούλιο λέγοντας: «Όταν μάλιστα είπα ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ότι θέση της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούνε αλλού και το κόστος της μεταφοράς να αναλάβει ο εθνικός κορβανάς…. έπεσε πολύ γέλιο». Συνεχίζοντας την περιγραφή του διαλόγου στο μικρό υπουργικό συμβούλιο ο Δήμαρχος είπε ότι πρότειναν – ο κος Τσιρώνης και ο κος Κουρουμπλής – να οργανώσουμε μια εκδρομή, να πάμε στην Αμαλιάδα που υπέφερε επί δεκαετίες καθώς και στον Πύργο, όπου έλυσαν το πρόβλημα με συνεννόηση.
 Στα υπόλοιπα θετικά των διήμερων εργασιών ο κος Νικολούζος κατέγραψε την αναφορά για την εκταμίευση των 47 εκατομμυρίων για έργα ύδρευσης (χωρίς τα φράγματα) καθώς και η μελέτη για τη δημιουργία του οδικού άξονα Βορρά – Νότου. Μαζί με τον οδικό άξονα υπήρξε θετική ανταπόκριση για την αναβάθμιση των λιμανιών Αγίου Στεφάνου και Λευκίμμης.
 Υπήρξε δέσμευση για τη χρηματοδότηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, καθώς και η ένταξη των έργων μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή 4 σχολικών μονάδων, ενός αθλητικού κέντρου και την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου. Επίσης, θα δοθεί το 50% της δαπάνης για την ανακατασκευή του Φοίνικα, της Οικίας Πετσάλη και της Οικίας Δαλιέτου.
 Το Art Café παραμένει στο Δήμο αλλά με τη δέσμευση ότι θα ενταχθεί στη λειτουργία της πινακοθήκης και δεν θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητο καφενείο. Κατέγραψε ως θετική τη συζήτηση που άνοιξε για την συμμετοχή του Δήμου στην διαχείριση του Νέου Φρουρίου.
 Η χερσαία ζώνη του Λιμανιού, όπως έχει ήδη αναγγελθεί θα παραχωρηθεί στο Δήμο τους επόμενους 2 μήνες, επίσης θα υπάρξει από Μάρτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου. Σχετικά με την σχολική στέγη θα υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης.
 Για τον «Ερημίτη» υπήρξε σκεπτικισμός από την Κυβέρνηση όπως ανέφερε ο Δήμαρχος αλλά δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...