Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πειραματόζωα και λοβοτομές

Απο την "ΑΥΓΗ"



Όποιος θυμάται την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Νταβός πριν από 15 ημέρες, όπου παρακαλούσε τις αγορές να πειστούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον “σωστό δρόμο”, τώρα ακούει τον κ. Παπανδρέου να δίνει μια μάχη εσωτερικής κατανάλωσης.

Η συγκρατημένη κριτική προς την Ε.Ε. και τα περί αφαίρεσης της εθνικής κυριαρχίας ακούγονται ως άλλοθι για να δικαιολογήσει η κυβέρνηση τον “μακρύ δρόμο” στη λιτότητα ή, ακριβέστερα, τη διαδικασία αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και αποπτώχευσης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Ενώ ο πρωθυπουργός υπήρξε φειδωλός στους χαρτακτηρισμούς για την Ε.Ε. (και πάντοτε στην Αθήνα...), προχώρησε σε ανοιχτή επίθεση εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός διαισθάνεται πως έχει ημερομηνία λήξεως η περιβόητη συναίνεση. Προβλέπει ότι “ο μακρύς δρόμος” είναι στρωμένος με αιματηρές θυσίες των λαϊκών στρωμάτων, που θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις. Και επιχειρεί, τώρα που είναι ακόμη ζαλισμένοι οι πολίτες, να εγγράψει τη δική του πολιτική μυθολογία: Φταίνε όλοι οι άλλοι, εγώ απλώς προσπαθώ!

Πλανάται όμως ο κ. Παπανδρέου αν νομίζει ότι οι Έλληνες πολίτες είναι πειραματόζωα για δημαγωγικές συμπεριφορές ή για πολιτική λοβοτομή. Άλλωστε, η περίοδος του ανδρεοπαπανδρεϊσμού έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα προβλήματα, που οι αιτίες τους ανάγονται και σε εκείνη την περίοδο, είναι τόσο μεγάλα που δεν αντιμετωπίζονται με συνθήματα και μάλιστα ληγμένα.


2 σχόλια:

  1. KI ΟΜΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!! ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 80% Η ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...