Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σάλος με τον Ιταλό chef και τη συνταγή της… «γάτας στιφάδο»!

Σοβαρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμβουλή ενός Ιταλού σεφ ο οποίος πρότεινε στο κοινό να καταναλώνει κρέας από γάτα! Ο Beppe Bigazzi εξόργισε τους εμπειρογνώμονες των δικαιωμάτων των ζώων σε όλη τη χώρα όταν έδωσε συμβουλές για την προετοιμασία μαγειρέματος γάτας σε ένα μέρος του προγράμματος που συνήθως προορίζεται για συμβουλές σχετικά με τη διατροφή.



Σύμφωνα με την Telegraph, o Beppe Bigazzi που εμφανίζεται στην εκπομπή La Prova del Cuoco είπε πως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς μια γάτα είναι να την αφήσει κάτω από τρεχούμενο νερό και τρεις μέρες ώστε μαλακώσει το κρέας και να μαγειρευτεί σαν στιφάδο. Κατά τη διάρκεια του show, ο κ. Bigazzi είπε ότι είχε φάει συχνά κρέας γάτας και τη βρήκε''νοστιμότερη από τα άλλα ζώα'', προσθέτοντας:''Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι μια λιχουδιά.'' Οι παρατηρήσεις του οδήγησαν σε ένα βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων στον τηλεοπτικό σταθμό RAI TV HQ τηλεοράσεις στη Ρώμη, με χιλιάδες ακόμη να παραπονούνται σε ιστοσελίδες και γράμματα. Μάλιστα, αυτή η πρόταση μαγειρέματος προκάλεσε αντιδράσεις στις ομάδες προστασίας ζώων με την Ιταλική Υπηρεσία Προστασίας των Ζώων να ζητά την απόλυση του 77χρονου.


“Οποιοδήποτε που προτείνει ως φαγητό κρέας γάτας είναι ένοχος για υποκίνηση των τηλεθεατών να πράξουν το ίδιο, αδίκημα που τιμωρείται με 18 μήνες φυλάκιση”. Η υπουργός Υγείας, Francesca Martini, καταδίκασε τα λεγόμενα του σεφ σημειώνοντας πως είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα. Προσέθεσε δε, πως η θανάτωση και το μαγείρεμα γάτων είναι παράνομο και ποταπό. Ο κ. Bigazzi, ο οποίος μετράει στη συγκεκριμένη εκπομπή πάνω από δέκα χρόνια, ισχυρίστηκε πως όλα είναι μια παρεξήγηση και ότι είναι πρόθυμος να εξηγήσει στους εργοδότες της τηλεόραση τι έχει συμβεί.

Ο κ. Bigazzi, ο οποίος κατάγεται από την Τοσκάνη και έχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής, είπε ότι προσπαθούσε απλά να εξηγήσει ένα ρητό σχετικά με τον τόπο από τον οποίο κατάγεται και την κατανάλωση των γατών. Μάλιστα, στην δεκαετία του '30 και '40 οι γάτες ήταν πολύ δημοφιλής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, υπάρχουν περίπου 44 εκατομμύρια κατοικίδια ζώα στην Ιταλία εκ των οποίων τα 7,5 εκατομμύρια είναι γάτες. Παρά τη δημοτικότητά τους, ωστόσο, περίπου 150.000 ζώα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο από τους ιδιοκτήτες τους και υπάρχουν τουλάχιστον 73.000 ετήσιες εκθέσεις κακομεταχείρισης ή κακοποίησης.
stifora.gr
http://i-diadromi.blogspot.com/2010/02/chef.html

1 σχόλιο:

  1. katholou parakseno edw oi italoi trwne ta aloga ka tis xelwnes epomeno itan na eftanan kai stis gates.......edw sto xwrio oi merikoi eksipnoi kasswpites pane kai barane ta peristeria kai tis dekaoxtoures kai tis trwne eeeeem bebea otan ekanan kontres pios tha barisei tis perissoteres mpekatses, kixles kai kotsifia itan kala twra pou den exei meinei pouli gia pouli ston topo to paizoun oloi eksipnoi legontas o kathenas tis dikes tou filosofies....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...