Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

28 χιλ. λαθρομετανάστες πέρασαν στο Αιγαίο μέσα σε 20μέρες! - Αδιαφορεί η Ευρώπη

28.260 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν σε ακτές ελληνικών νησιών,από τις 23 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου!
 
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να παλεύουν χωρίς καμία απολύτως βοήθεια!
 
Οι Ευρωπαίοι που κατά τ΄ άλλα “καίγονται” να ρυθμίσουν τα οικονομικά μας σφυράνε αδιάφορα , όσο οι πλατείες και οι γειτονιές τους μένουν ανέγγιχτες από το πρόβλημα.
 
Η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο μας κοστίζει πολλά χρήματα.
 
Οι αριθμοί των λαθρομεταναστών που κάθε μέρα εισέρχονται μέσω Αιγαίου στην Ελλάδα είναι πλέον τετραψήφιοι!
 
Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλιου καταγράφηκαν 4.266 λαθρομετανάστες ,ανεβάζοντας τον αριθμό του τελευταίου 20ήμερου στις 28.260!
 
Το Πολεμικό Ναυτικό που εδώ και ένα χρόνο έχει εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο κατά της μετανάστευσης με πέντε πλοία, έχει βελτιώσει σημαντικά τον έγκαιρο εντοπισμό σκαφών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες.
 
Οι επιτυχείς εντοπισμοί έχουν ανέβει κατά 40% ,αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Κι αυτό γιατί η μέθοδος που ακολουθούν πλέον οι δουλέμποροι , είναι μόλις γίνονται αντιληπτοί να πετάνε τους λαθρομετανάστες στη θάλασσα!
 
Στην απέναντι πλευρά , στα τουρκικά παράλια έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων.
 
Πηγές του ΠΝ και του Λιμενικού Σώματος υποστηρίζουν ότι η αδιαφορία των Ευρωπαίων για το πρόβλημα εξοργίζει.
 
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά το ΠΝ έχει να αντιμετωπίσει και τα ύποπτα παιχνίδια των Τούρκων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης λαθρομεταναστών για να δίνουν το παρών σε χωρικά μας ύδατα και να διεκδικούν ρόλους που δεν τους ανήκουν . Όλα αυτά με “ανθρωπιστικό μανδύα”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...