Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σε ελεύθερη πτώση το Podemos στην Ισπανία

Μετά από την αριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την δεξιά λωρίδα στην πολιτική της Ελλάδας, οι Ισπανοί πολίτες στρίβουν με την σειρά τους μακρυά από το αδελφό κόμμα των Podemos. Η ιστορική απάτη της Ελληνικής "αριστεράς" έναντι του λαού και οι φρούδες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ, απογοήτευσαν τον Ισπανικό λαό και όχι μόνο.

Το κόμμα που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το λαϊκιστικό Podemos, βλέπει τα ποσοστά του να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, καθώς οι Ισπανοί ψηφοφόροι στρέφουν την πλάτη τους στον Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα El Pais, πέντε μήνες πριν από τις εκλογές στην Ισπανία, τι αντι- μνημονιακό λαϊκιστικό κόμμα Podemos έχει καταποντιστεί, καθώς  το Σοσιαλιστικό Κόμμα προηγείται με 23,5%, ενώ ακολουθεί το κεντροδεξιό κόμμα με 23,1%. Το Podemos, βρίσκεται στο 18,1%, ενώ ακολουθεί το επίσης καινούργιο, φιλοευρωπαϊκό κόμμα  Ciudadanos με 16%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...