Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Aνεξέλεγκτη πλέον η κατάσταση στη Σάμο με τους λαθρομετανάστες [photos]

Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου
Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν πλέον οι κάτοικοι της Σάμου και ποιος... ξέρει τι άλλες εικόνες μπορεί να δούμε τις επόμενες ημέρες και ώρες, αφού το θέμα της λαθρομετανάστευσης στο νησί, τείνει να γίνει χειρότερο και από αυτό που ζεί η χώρα τις τελευταίες ημέρες!


Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουμε, σήμερα το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο νησί σταματά να δέχεται άλλους μετανάστες, αφού έχει φθάσει να έχει περίπου 1250 και ενώ η χωρητικότητά του είναι μόλις283 άτομα!

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το αδιαχώρητο και οι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν με αποτέλεσμα να σηκώνουν τα χέρια ψηλά!

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα, αφού σήμερα λήγουν οι αποσπάσεις 19 αστυνομικών που βρίσκονταν στο Κέντρο και μετά την αποχώρησή τους, ενώ οι 3 οχτάωρες βάρδιες απαιτούν περίπου 15 άτομα, διαθέσιμα είναι μόλις 4-5...!!!

Το χειρότερο απ'όλα είναι πως από σήμερα σταμάτησε και η σίτιση των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο Κέντρο, αφού ο προμηθευτής έχει να πληρωθεί πάνω από 5 μήνες και το ποσό που του χρωστά το κράτος φαίνεται να ξεπερνά τα 300.000€!

Με την υπάρχουσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στη χώρα, δεν μπορούν να προσφερθούν ούτε τα στοιχειώδη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε λίγες ημέρες τι θα γίνει με πεινασμένους ανθρώπους που θα κυκλοφορούν στο νησί!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχει επίσης δοθεί εντολή να μην συλλαμβάνονται μετανάστεςπου θα φθάνουν από σήμερα και στο εξής στη Σάμο, αφού δεν υπάρχουν καύσιμα για τα αυτοκίνητα που θα τους μεταφέρουν, δεν υπάρχει προσωπικό αλλά και δεν ξέρουν που να τους στεγάσουν!

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς από τα ξημερώματα σήμερα μέχρι και αυτή την ώρα (15:00), έχουν βγει στις ακτές της Σάμου, πάνω από 300μετανάστες και κατευθύνονται με τα πόδια προς την πρωτεύουσα!

Από το πρωί πολλά καταστήματα εστίασης έχουν γεμίσει με μετανάστες που προσπαθούν να πάρουν ένα πιάτο φαΐ μέχρι να τους τελειώσουν και τα χρηματικά αποθέματα που έχουν!

Από απόλυτα ύγκυρες πληροφορίες που έχουμε γίνεται λόγος για παρέμβαση προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να ανταποκριθούν άμεσα στο πρόβλημα που πάει να μεγεθυνθεί αλλά ΟΛΟΙ σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφήνοντας στο έλεος του, ένα ολόκληρο νησί! 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...