Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 230.000 παιδιά στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα...


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η Ημερησία, βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά.

Τα στοχεία αφορούν τον πληθυσμό της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:
- Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
- Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
- Ικανοποιητική θέρμανση
- Τηλέφωνο
- Εγχρωμη τηλεόραση
- Πλυντήριο ρούχων,
- Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
- Διακοπές για μία εβδομάδα.

Και όλοι γνωρίζουμε πως αυτή η κατάσταση επιβλήθηκε (δεν έχει καμία σημασία εάν υπήρξαν πιέσεις από το εξωτερικό) από τους πολιτικούς "σωτήρες" και "διασώστες", που είτε από την θέση της κυβέρνησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είτε ενήργησαν είτε σιώπησαν είτε δεν αντέδρασαν στην ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας, της κοινωνίας, όλων των θεσμών και συνεκτικών κρίκων του κράτους (εσχάτως αποδεικνύεται και του ίδιου του πολιτεύματος), αλλά και -κυρίως- στην μετατροπή της χώρας σε χώρο, σε ένα διαρκές πειραματόζωο και σε μια εκτεταμένη περιοχή η οποία δίδεται (προσφέρεται) αντί πινακίου φακής, με μοναδικό αντάλλαγμα την διάσωση όλων των εκείνων των "υπευθύνων" που είτε με τις πράξεις τους, είτε με τις παραλείψεις τους δημιούργησαν όλες εκείνες τις συνθήκες που οδηγούσαν στην απόλυτη καταστροφή.
Λίαν συντόμως, μάλιστα, αναμένεται να κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν και πάλι κάποιο νέο "σωτήρα", ο οποίος δεν έχει προσφέρει τίποτε θετικό στην χώρα και αναμένει τη δική του σειρά για να αναλάβει την διαχείριση του ξεπουλήματος, εάν δεν συμβεί (ως από μηχανής θεός) προηγουμένως κάτι που θα αλλάξει τον ρου των εξελίξεων, που οδηγούν σε μια τεραστίων διαστάσεων εθνική καταστροφή.
Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως πάρα πολλοί έλληνες πολίτες (μεταξύ των οποίων και οι γονείς αυτών των παιδιών που σήμερα βιώνουν την απόλυτη φτώχεια) θα ψηφίσουν έναν νέο δήμιο, που θα οδηγήσει τα παιδιά τους στην απόλυτη ηθική ένδεια και με αυτά θα γεμίσει τα πορνεία των ευρωπαίων "εταίρων", "συμμάχων" και "φίλων"...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...