Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Κέρκυρα: Πολλά τα επισκευαστικά προβλήματα των σχολείων, λίγα τα λεφτά

Πολύωρη συζήτηση χθες το βράδυ στο Δημοτικό συμβούλιο για τις κτηριακές υποδομές των σχολείων. Ελάχιστα κονδύλια για τις επισκευές, για σχολεία που έχουν μεγάλες οι ανάγκες, ιδιαίτερα εκείνα που είναι σε παλιά κτήρια πολλά από τα οποία χρειάζονται ριζική ανακατασκευή.

Παρόντες οι εκπρόσωποι όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και πολλοί δημότες. Είχαν κληθεί ο Περιφερειακός Διευθντής εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης, διευθυντές σχολείων, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη, η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελένη Μαλαχά, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και πρόεδροι επι μέρους συλλόγων γονέων όπως του σχολείου των Γουβιών, ο μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερη οργή για τις επισκευές που ζητούν και δεν γίνονται.
Τα προβλήματα που περιέγραψαν ήταν πάρα πολλά και παρά το γεγονός ότι έχουν ιεραρχηθεί και από τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς τα κονδύλια είναι τόσο λίγα ώστε δεν επαρκούν να καλύψουν τις ζημιές σε στέγες, στις περιφράξεις και στις αυλές των σχολείων. (200.000 ευρώ για 150 σχολεία). Επίσης εκτός απο την παλαιότητα και την πολύχρονη εγκατάλειψη τίθεται σαφώς θέμα για την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων είτε για να αντικαταστήσουν ακατάλληλα κτήρια (όπως το ειδικό γυμνάσιο για το οποίο η κα Ράπτη κατήγγειλε ότι έχει σκάλες και δεν είναι προσβάσιμο σε ανάπηρα παιδιά) είτε για να μην πληρώνουν ενοίκιο. Σήμερα ο Δήμος της Κέρκυρας πληρώνει πάνω απο 400.000 το χρόνο για 30 νοικιασμένα σχολεία.
Τη δική της οπτική κατέθεσε η αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των σχολικών κτηρίων. Η Μερόπη Υδραίου υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής των ειδικών σχολείων και άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή ότι λέει μεγάλα λόγια αλλά στην πράξη δεν έχει προγραμματίσει κανένα καινούργιο κτήριο. Ο Γιάννης Τρεπεκλής αφού ενημέρωσε ότι στη δική του θητεία είχε εγκλωβίσει 10 εκ απο ευρωπαικά προγράμματα, έργα τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα και κάλεσε τη Δημοτική αρχή να εντάξει τα ώριμα έργα σχολικων κτηρίων στο νέο ΕΣΠΑ. Ο Σταμάτης Πελάης τόνισε ότι η πολιτική της απαξίωσης των δημόσιων σχολικών κτηρίων εντάσεται στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...