Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

24 χορωδίες από όλο τον κόσμο στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας, που φιλοξένησε χορωδίες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 1.200 χορωδοί από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Και οι 24 χορωδίες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν στην Κέρκυρα ένα τριήμερο μελωδίας, από ακούσματα όλων των ειδών μουσικής.
Η αυλαία του διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών έπεσε με την τελετή απονομής βραβείων και διακρίσεων.
Στην κατηγορία  Α1, Μικτές Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας I, αργυρό δίπλωμα VIII πήρε η νεανική χορωδία από την Πυλαία-Χορτιάτη, της Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία Α2, Ανδρικές Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας I, δίπλωμα αργυρό ΙΧ, πήρε η χορωδία Κερκύρας, στην κατηγορία Α3, Γυναικείες Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας I, χρυσό δίπλωμα V πήρε η ελληνική χορωδία InDONNAtion, στην κατηγορία Β1, Μικτές Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας II, αργυρό δίπλωμα VII πήρε η μικτή χορωδία «Γεράσιμος Λαβράνος», ενώ χάλκινο δίπλωμα V, πήρε η μικτή χορωδία του  Δήμου Αγίου Αθανασίου.
Στην κατηγορία Β2, Γυναικείες Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας II, αργυρό δίπλωμα ΙΧ, πήρε ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας.
Στην κατηγορία Β3, Γυναικείες Χορωδίες, επίπεδο δυσκολίας II, χάλκινο δίπλωμα VI πήρε η γυναικεία χορωδία Πεταλούδων Ρόδου.
Στην κατηγορία F – Φολκλόρ, χρυσό δίπλωμα V πήρε η χορωδία Mijesoviti Hor «Srbadija», από τη Βονία -Ερζεγοβίνη, ενώ με χρυσό δίπλωμα ΙΙΙ στέφθηκε η παιδική νεανική χορωδία «Αρμονίας Γένεσις».
Η Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα, πήρε χρυσό δίπλωμα II και η τουρκική χορωδία YCHORUS.NG πήρε το χρυσό δίπλωμα I.
Στην κατηγορία G1- Παιδικές χορωδίες, χρυσό δίπλωμα ΙΙ πήρε η χορωδία Fons Musicalis, αργυρό δίπλωμα ΙΧ πήρε η παιδική χορωδία Κερκύρας, αργυρό VIII πήρε η χορωδία Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου και Αργυρό VII πήρε η χορωδία μουσικού σχολείου Κέρκυρας.
Στην κατηγορία S1, Ορθόδοξη μουσική παράδοση, αργυρό VIII πήρε η χορωδία Mijesoviti Hor «Srbadija», από τη  Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
«Το φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, βάλαμε τα θεμέλια και σε δύο χρόνια που θα ξαναγίνει, ελπίζουμε να έχουμε τις διπλάσιες συμμετοχές» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπνεύστρια του Διαγωνισμού- Φεστιβάλ Χορωδιών, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Διεύθυνσης Χορωδίας του Τμήματος Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μιράντα Καλδή.
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας  Νικολούζος. «Βάλαμε έναν στόχο και τον πετύχαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε το Διεθνές Φεστιβάλ- Διαγωνισμού Χορωδιών να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε δύο έτη, δίνοντας την ευκαιρία σε χορωδίες από όλο τον κόσμο να λαμβάνουν μέρος» είπε ο κ. Νικολούζος.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...