Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τουριστική ατραξιόν το φυλάκιο στον Ερημίτη

Το φυλάκιο προβλέπεται να «φιλοξενηθεί» από το ξενοδοχειακό συγκρότημα εντός τής προς πώληση έκτασης, αλλά παραπεταμένο σε χαμηλότερη θέση, με μειωμένη ορατότητα και δυνατότητα επιτήρησης
34.000 τ.μ. της παραθαλάσσιας περιοχής Ερημίτης της Κέρκυρας ξεπουλά το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αντί του ευτελούς αντιτίμου των 23 εκατ. 34.000 τ.μ. της παραθαλάσσιας περιοχής Ερημίτης της Κέρκυρας ξεπουλά το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αντί του ευτελούς αντιτίμου των 23 εκατ. Με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ξηλώνεται το φυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, που επιτηρεί τα στενά μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στη ΒΑ Κέρκυρα, για να διευκολυνθεί η ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος από αμερικανική εταιρεία.

Το φυλάκιο, που μεταξύ άλλων παίζει σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των ταχύπλοων των εμπόρων ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, προβλέπεται να «φιλοξενηθεί» από το ξενοδοχειακό συγκρότημα εντός τής προς πώληση έκτασης, αλλά παραπεταμένο σε χαμηλότερη θέση, με μειωμένη ορατότητα και δυνατότητα επιτήρησης της περιοχής ευθύνης του, σε μικρότερο οικόπεδο από το σημερινό και με σημαντικά μειωμένη την περιμετρική ζώνη απαγόρευσης πρόσβασης προς τους πολίτες.
Η δε ελληνική σημαία του θα κυματίζει πολύ χαμηλότερα από αυτές με το λογότυπο του ξενοδοχείου, από όποια σημεία τουλάχιστον θα μπορεί πλέον να είναι ορατή. Με λίγα λόγια, το φυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού θα μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν των επισκεπτών του ξενοδοχείου, ως κάτι το αξιοπερίεργο μέσα στην ευρύτερη ξενοδοχειακή έκταση.
Το ξήλωμα του φυλακίου, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπάγεται επίσης το ξήλωμα της κεραίας με τα ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονται εκεί ακριβώς για την επίτευξη της μέγιστης επιτήρησης των θαλάσσιων στενών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στην Κέρκυρα. Δυσοίωνο επίσης προβλέπεται το μέλλον του βενετσιάνικου πύργου-παρατηρητηρίου που βρίσκεται στο ίδιο σημείο, κι έχει ανακηρυχθεί μνημείο, καθώς και αυτός εμποδίζει την ανέγερση του ξενοδοχείου.
Προς το παρόν, εδώ και πολλά χρόνια το φυλάκιο βρίσκεται στην κορυφή της έκτασης των 34.000 τ.μ. της περιοχής Ερημίτης της Κέρκυρας, που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την «αξιοποίησή» της. Ομως, όπως φαίνεται, αποτελεί εμπόδιο στη σχεδιαζόμενη «επένδυση» και γι' αυτό απομακρύνεται. Η απομάκρυνσή του προβλέπεται στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) με την ονομασία «Κασσιόπη Κέρκυρας» στη περιοχή Ερημίτης, το οποίο φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Το υπογράφουν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο αν. υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.
Τα παραπάνω προβλέπονται στο σχέδιο «αξιοποίησης» των 34.000 τ.μ. της παραθαλάσσιας περιοχής Ερημίτης της Κέρκυρας, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά, όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αντί του ευτελούς αντιτίμου των 23 εκατ. ευρώ, για ν' ανεγερθούν εκεί ξενοδοχείο, συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών, αλλά και μαρίνα σε ανέγγιχτη και παρθένα περιοχή. Σημαντική λεπτομέρεια, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής που αντιτίθενται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι ότι στην περιοχή δεν υπάρχει νερό, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους αμέτρητους τουρίστες που προβλέπεται να φιλοξενεί η ξενοδοχειακή μονάδα.
Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, ως βασικός χωρικός προορισμός του συγκεκριμένου ακινήτου, του Ερημίτη, ορίζεται η χρήση «Παραθεριστικό Τουριστικό Χωριό». Στη Ζώνη Ι, περιοχή παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, συνολικής έκτασης περίπου 182 στρεμμάτων, επιτρέπονται οι χρήσεις παραθεριστικής κατοικίας και ξενοδοχείου, η επιφάνεια του οποίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της συνολικώς επιτρεπόμενης δόμησης, δηλαδή τα 7.280 τ.μ., ενώ επιτρέπεται η δημιουργία τουριστικού λιμανιού.

6 σχόλια:

  1. ante giati den pate na psisete kana souvlaki na peite kai kana tragoudi na sosete ton erhmith?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://freedomvoicegr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3777.html Εκλογές σήμερα στην Β. Κορέα! Φυσικά μόνον με ένα υποψήφιο!
    Φήμες λένε ότι οι δημοσκοπήσεις στην Β. Κορέα δεν προκαλούν ιδιαίτερο άγχος στο κομμουνιστικό κόμμα! Αφιερωμενο στην ΚΟΦ του καφενειου που το παιζουν και εξυπνοι

    ΚΟΦ για οσους δεν γνωριζουν σημαινει (κομμουνιστικη ομαδα καφενειου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Πασοκοι και οι Νεο δημοκράτες πουλήσαν όλη τη χώρα σύρανε στην αυτοκτονία 5000 Ελληνες και δεκάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό..... αλλά τη Χρυσή Αυγή κυνηγάνε σαν "εγκληματική οργάνωση". Αν δεν είναι οι Ελληνες μαλάκες τότε ποιοί είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως η Ρωσία ξέφυγε από "τα δόντια" της Νέας Τάξης Πραγμάτων των Rothschild

    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-rothschilds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ!
    Ο κομμουνιστής τύραννος της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un θα εκτελέσει 33 χριστιανούς, γιατί φοβάται ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνησή του

    http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/kim-jong-un-33.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ της ΕΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΡ@@ΔΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 1917 ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 2014.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ 1940 ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΓΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΝΑ ΑΠ’ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ; Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΤΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ;
    ΤΕΡΜΑ ΤΟ « ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ΜΑΚΑΚΕΣ! ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ. ΟΠΟΙΟΙ ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑ@ΑΚΙΕΣ.
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΑΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ

    Πως ο Νάθαν Ρότσιλντ με μια απάτη απέκτησε τον έλεγχο της ίδιας της τράπεζας της Αγγλίας!

    http://www.ramnousia.com/2013/03/pos-oi-rothschild-apekthsan-ton-elegxo-ths-trapezas-ths-agglias.html#.UydOGYW4dc8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...