Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Στέλνουν στην Εξορία τον Διοικητή του Τμ. Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ως ανταμοιβή των επιτυχιών...

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Μαθαίνοντας την απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να αποσπάσει τον Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας για δύο μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, ένιωσα μεγάλη θλίψη αλλά και υπερηφάνεια. Σαν εκλεγμένος συνδικαλιστής, νοιώθω την ανάγκη αλλά και υποχρέωση, να αναδείξω αυτή την απόφαση ή και δίωξη θα έλεγα, η οποία κατά τη γνώμη μου, εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις.
Ανατρέχοντας στα επίσημα στατιστικά στοιχεία από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ποσότητες που κατασχέθηκαν το 2013, με την ανάληψη των καθηκόντων του ανωτέρω Αξιωματικού, σε σχέση με το 2012 αυξήθηκαν κατά 838% στην ηρωίνη, 133% στην κοκαΐνη, 42% στην κάνναβη και 607% στα δενδρύλλια κάνναβης. Στοιχεία που ήρθαν αποκλειστικά και μόνον από το ζήλο και την εργατικότητα τόσο της Διοίκησης όσο και του κατώτερου Προσωπικού.
Χωρίς να πλέκω το εγκώμιο του "διωχθέντος" Αξιωματικού, ο οποίος έχει τιμηθεί από την Ελληνική Πολιτεία και Αστυνομία με περίπου σαράντα (40) ηθικές αμοιβές στα λίγα χρόνια Υπηρεσίας του, νοιώθω υπερήφανος που ως κατώτερο Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωρίζω τέτοιους Αξιωματικούς.
Ωστόσο, αυτή η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την αιτιολογία... της κάλυψης εποχιακών αναγκών...., αφήνει πολλά ερωτηματικά αναπάντητα τόσο στο πλήθος του Αστυνομικού Προσωπικού όσο και στην Τοπική Κοινωνία της Κέρκυρας. 

1) Ποίος είναι ο στόχος του Αρχηγείου;
Μήπως είναι η πλήρης απενεργοποίηση και απογοήτευση των Μάχιμων Αστυνομικών; Εκείνων που θυσιάζουν την προσωπική τους ζωή και την φυσιολογική τους ανάγκη για ξεκούραση για την Ελληνική Αστυνομία έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό της Πατρίδος μας;
2) Μπορεί ο μέσος Αστυνομικός και Πολίτης να πιστέψει, ότι οι ανάγκες στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, έχοντας 4 Αξιωματικούς, είναι μεγαλύτερες από εκείνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, το οποίο μένει ακέφαλο; 
3) Μεσούσης  της οικονομικής κρίσης και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου πραγματοποιείται μία τέτοια απόσπαση ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000);
4) Μήπως το γεγονός ότι επί της Διοίκησής του, εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις με κέρδη που ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ, που συμμετείχαν ή ηγούνταν επιχειρηματίες με πιθανές πολιτικές διασυνδέσεις τάραξε τα νερά κάποιων;   
Με τη δύναμη που μου έδωσαν οι συνάδελφοι που με εμπιστεύτηκαν, καλώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) καθώς και τις πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις και κοινωνικοπολιτικούς φορείς, να καταγγείλουν αυτή την απόφαση εξορίας... Πρέπει, επιτέλους, να σταθούμε δίπλα στον Μάχιμο Αστυνομικό και στους Μάχιμους Αξιωματικούς οι οποίοι βρίσκονται μακριά από πελατειακές σχέσεις και πολιτικές φιλοδοξίες. Τέτοιου είδους αποφάσεις μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και κλείνω με τις φράσεις οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τέτοια γεγονότα:
Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.
Μαχάτμα Γκάντι, 1869 - 1948, Ινδός ηγέτης.
Κάποιοι προσπαθούν να μας θάψουν, αλλά ξεχνούν ότι είμαστε σπόροι.
Ντίνος Χριστιανόπουλος Βραβευμένος Έλληνας Ποιητής.

*Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής (Ε.ΑΣ.Υ.Β/Α.Α.)
Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Μέλος της Δύναμης Αστυνομικών Β/Α Αττικής (Δ.Α.Β/Α.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...