Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη για την ανάπτυξη των μικρών νησιών του Ιονίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Μαράσλειο, με αντικείμενο την πορεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 (ΟΣΑΜΝ).

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Παξών, Οθωνών, Ερείκουσας, Μαθρακίου, Λευκάδας και Μεγανησίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Εξετάστηκε η πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, καθώς και ο τρόπος επίσπευσης των απαιτούμενων διαδικασιών.

Τα ΟΣΑΜΝ  εφαρμόζονται στα χαρακτηρισμένα ως «Μικρά Νησιά» της Περιφέρειας, δηλαδή στα Διαπόντια νησιά, στους Παξούς-Αντίπαξους, στην Ιθάκη, στον Κάλαμο, τον Καστό και το Μεγανήσι.
Γενικός στόχος των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των Μικρών Νησιών της Π.Ι.Ν. είναι η άρση των ενισχυμένων στις περιοχές αυτές συνεπειών της «νησιωτικότητας», μέσω της (ανα)συγκρότησης ενός βιώσιμου παραγωγικού & κοινωνικού προτύπου.
Κάθε ΟΣΑΜΝ περιλαμβάνει μια ομάδα αλληλοσχετιζόμενων δράσεων που θα εφαρμοσθούν, σε μια επιλέξιμη περιοχή παρέμβασης, με σκοπό: την αειφόρο ανάπτυξη, την κοινωνική και  οικονομική ευημερία.

Δείτε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης 
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...