Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πόσοι γιατροί έρχονται στην Κέρκυρα

Ένα πολύ μικρό μέρος των αναγκών του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μπορεί να καλυφθεί για φέτος, σύμφωνα με τον αν. Υπουργό Υγείας. Ο Α. Ξανθός απάντησε χθες στην Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του

βουλευτή της Ν.Δ. Στ. Γκίκα σχετικά με τα προβλήματα του συστήματος Υγείας στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον αν. Υπουργό οι προσλήψεις, που έχουν προγραμματιστεί για φέτος είναι δύο παθολόγων και ενός νευροχειρούργου, που εκκρεμούν οι τοποθετήσεις τους, ενώ δρομολογείται η προκήρυξη για επτά νοσηλευτές: πέντε ΤΕ και δύο ΠΕ με την ειδική στόχευση στον ψυχιατρικό τομέα καθώς και ενός Φαρμακοποιού. Επίσης έχουν ζητηθεί 14 νοσηλευτές από προγράμματα του ΟΑΕΔ πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας. Τέλος ο Α. Ξανθός αναγνώρισε την δυσλειτουργία της 6ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας, που περιλαμβάνει μίας μεγάλης έκτασης περιοχή, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης η επανίδρυση της ΠΕΔΥ Ιονίων νησιών.
Πόσοι έρχονται στην Κέρκυρα
Ο αν. Υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι: «Από τις πρώτες 906 θέσεις μόνιμου προσωπικού, για το δικό σας νοσοκομείο προβλέπονται επτά νοσηλευτές ψυχικής υγείας και ένας φαρμακοποιός. Επίσης εκκρεμούν δύο κρίσεις , έχουμε δώσει εντολή να ολοκληρωθούν και να προχωρήσει ο διορισμός τους ως μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, δύο Παθολόγων και ενός Νευροχειρουργού και επίσης υπάρχει πρόταση από την 6Η ΥΠΕ για επιπλέον ενίσχυση με Επικουρικό προσωπικό και με 5μηνα μέσω του Υπουργείου Εργασίας. Έχουν ζητηθεί 14 θέσεις νοσηλευτών, κυρίως , από το Υπουργείο Εργασίας για 5μηνα Κοινωφελούς εργασίας που θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ένα πολύ μικρό μέρος μπορούμε να καλύψουμε για φέτος, δίνοντας όμως με αυτό τον τρόπο ένα σήμα ότι μια πορεία αποδιοργάνωσης και απαξίωσης του δημοσίου συστήματος υγείας έχει τελειώσει και είμαστε σε μια προσπάθεια αργή, αλλά προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και της ενίσχυσης του.


Διαβάστε όλοκληρο το άρθρο στην Καθημερινή Ενημέρωση που κυκλοφορεί ή στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...