Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Θα δημιουργηθούν 31 καταυλισμοί και θα προχωρήσει το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία

«60.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ» ΛΕΕΙ Ο Δ.ΒΙΤΣΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ


Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 30-31 καταυλισμοί και να προχωρήσει το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε σπίτια και ξενοδοχεία καθώς 60.000 μετανάστες δεν είναι τεράστιος αριθμός προφανώς μπροστά σε αυτό το κύμα που θα έρθει με τουρκική "βοήθεια" αν καταρρεύσει εντελώς η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
 
Την άποψη ότι οι περίπου 60.000 εγκλωβισμένοι παράνομοι μετανάστες σε όλη τη χώρα δεν είναι και τεράστιος αριθμός διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό ισχύει αν τους μοιράσει κανείς «χωρίς να βγάζουμε φοβικά σύνδρομα στους 200 από τους 300 δήμους της χώρας, και ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα είναι μεγαλύτερα τα κέντρα και θέλουν και οι μετανάστες να πάνε».
 
Αναπτύσσοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του αριθμού των μεταναστών σε όλη τη χώρα ο κ. Βίτσας είπε ότι από τα περισσότερα από 50 κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην ηπειρωτική μόνο Ελλάδα στόχος είναι να περιοριστούν σε 30-31 σε όλη τη χώρα «και ταυτόχρονα να αυξηθεί η φιλοξενία σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και να αυξηθεί η μετεγκατάσταση σε χώρες της Ευρώπης».
 
Όπως είπε από τα κέντρα αυτά εξαιρείται η Θράκη και ορισμένοι νομοί που βρίσκονται στα σύνορα.
 
«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια κατάσταση ώστε κάθε περιφέρεια να αναλάβει ένα βάρος όταν και εφόσον χρειαστεί» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην υπόθεση της Κρήτης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του σχεδίου για μεταφορά 2.000 μεταναστών στο νησί.
 
Μιλώντας, τέλος, για την κατάσταση στην Τουρκία είπε ότι «δεν είναι ομαλή» προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της μας ανησυχεί «γιατί όσο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί θα παραμένουν οι προσφυγικές ροές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...