Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Citigroup: Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Στα επόμενα τρίμηνα θα αποτυπωθεί η επίδραση του νέου γύρου των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας στην ελληνική οικονομία, όπως σημειώνει η Citigroup στο σημερινό της note, υπογραμμίζοντας ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για ανάκαμψη.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%.Αν και η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.
Μπορεί η ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους να εξέπληξε τους αναλυτές, αλλά η επίδραση των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί θα φανεί στα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με την Citigroup, που θεωρεί ωστόσο ότι η χαλάρωση των capital controls και η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας θα βοηθήσουν το ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...