Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Υποδοχή ήρωα στην Κέρκυρα για τον Σπύρο Γιαννιώτη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν εκατοντάδες πολίτες της Κέρκυρας – «Οφείλω πολλά στο νησί μου», δήλωσε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης

Μία ακόμη ξεχωριστή στιγμή έζησε σήμερα ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος έφτασε στο νησί του, την Κέρκυρα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συντοπίτες τους.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ολυμπιονίκη μας, έφθασε στην Κέρκυρα λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν συγγενείς, φίλοι, απλός κόσμος που ήξερε τον Σπύρο Γιαννιώτη από μικρό παιδί, για να τον αγκαλιάσουν, να του σφίξουν το χέρι, να φωτογραφηθούν μαζί του και να του δώσουν τα συγχαρητήρια τους.

Ο ίδιος, χαμογελαστός, χαρούμενος αλλά όπως πάντα σεμνός, χαιρέτησε και φωτογραφήθηκε σχεδόν με όλους όσους τον περίμεναν υπομονετικά στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Ρίο, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Κερκυραίων Κ. Νικολούζος και η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πανδή.

«Είναι πολύ ωραία που είμαι εδώ, από εδώ ξεκίνησα να κολυμπάω, εδώ έμαθα τα πρώτα κολυμβητικά ‘βήματα’, είναι πολύ όμορφο που γύρισα εδώ και τελειώνει η καριέρα με ένα τόσο ωραίο τρόπο», δήλωσε λίγο μετά την άφιξη του και συμπλήρωσε:  

«Οφείλω πολλά στο νησί μου. Ήταν αυτό που με έκανε να αγαπήσω την θάλασσα και νομίζω ότι την Τρίτη που ήταν ο αγώνας, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια που κολυμπούσα τόσο πολύ στην θάλασσα και μάλιστα όσο αφορά την τακτική και το κύμα που συνάντησα στο Ρίο, ήταν τόσο εύκολο και οφείλω πολλά στο νησί».

Ενώ σχολιάζοντας την την πρόταση της κολυμβητικής ομοσπονδίας να ονομαστεί «Σπύρος Γιαννιώτης» το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα τόνισε: «Είναι πολύ όμορφο, νομίζω ότι όταν το διάβασα αυτό ανατρίχιασα, αυτό αφορά την πολιτεία, αλλά ήταν μια πολύ όμορφη πρόταση από την ομοσπονδία».

Ακολούθως ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, επισκέφτηκε το χώρο που άρχισε να κολυμπάει, τα γραφεία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, όπου είχε και εκεί μαζευτεί πλήθος κόσμου, ώστε να δει τον Έλληνα ολυμπιονίκη και να τον συγχαρεί για την τεράστια αυτή διάκριση.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...