Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συριζαίοι καταγγέλλουν Συριζαίους ότι βγάζουν λεφτά από τη σίτιση προσφύγων

Μετά την απίστευτη καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους €750.000 αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του! - Σάλος στην αντιπολίτευση από την απίθανη καταγγελία

Στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων έφτασε το διαφαινόμενο σκάνδαλο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάθεση του έργου σίτισης προσφύγων στο Hot Spot των Σερρών, το οποίο βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της ίδιας της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή.

Η βουλευτής Σερρών αποκάλυψε πως κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ και όχι μόνο αυτό, αλλά ο έλεγχος για το αν τηρούνται όλες οι διαδικασίες και η νομοθεσία, θα διεξάγεται από την... κόρη του! Το πάρτι των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία φέρονται να έχουν «απλώσει χέρι» σε κρατικά και κοινοτικά κονδύλια ήταν επόμενο να απασχολήσει τη Βουλή, ιδιαίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία εξέφρασαν με επερωτήσεις τις ενστάσεις τους.

Μία ιστορία που αποκαλύφθηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και αφορά διαφαινόμενο σκάνδαλο με μέλος του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο δεν προκάλεσε την παραίτηση των αρμοδίων υπουργών και υφισταμένων, αλλά ούτε καν σχολιάστηκε από κυβερνητικά χείλη, ενώ και ο κ. Μουζάλας, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε μετά βδελυγμίας να αναφερθεί.

Η εξόφθαλμη αυτή περίπτωση προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του - συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας - έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.
 
Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.
 
Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση της σίτισης των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, αποδεικνύεται πως κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και οικονομική ιδιοτέλεια.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν υπήρξε διαδικασία ελέγχου του φακέλου των εταιριών που υπέβαλαν αίτηση στο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να αποκλειστούν οι «ημέτεροι», για ποιον λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τάπας, εφόσον δεν αποδέχεται την ύπαρξη ζητήματος ηθικής ευθύνης, ποιος είναι ο τελικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού και πότε θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας την καταγγελία του από τον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση στο facebook: 
Θα θυμάστε ίσως τα όσα είχα πει τον Απρίλιο στη Βουλή για το πάρτι των «ημετέρων» στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος - Κως - Λιτόχωρο - Αργολίδα... Σπατάλες εκατομμυρίων σε «φίλους εργολάβους» αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας «ντροπή». Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε - για να μην πολυλογούμε.

Xθες ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του . ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει. Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. «Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», είπε η βουλευτής, «υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα».

Μόνο ηθικό; Δεν θέλω να παρέμβω στις «ενδοοικογενειακές» σας υποθέσεις αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο «τραπέζι». Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή».

Ερώτηση από το ΠΑΣΟΚ: Οι καταγγελίες λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις 


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7600/23-8-2016 ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς: Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή έφερε στην Βουλή το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά «με την ανάθεση έργου σίτισης των μεταναστών του Ν. Σερρών».

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες  για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες. Μετά την πρώτη καταγγελία του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών ζητάει εθελοντισμό από τους πολίτες, ενώ τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνάψει επαγγελματική σχέση είτε ως προμηθευτές είτε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Νομού Σερρών», έρχονται τώρα στο φως και άλλες καταγγελίες αναφορικά με την ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στο hotspot του Ν. Σερρών»».

Επειδή, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο βουλευτής Μ. Τζελέπης: «το Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον Νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής: Δήμοι, Περιφέρεια και Βουλευτές», ζήτησε από τους Υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Κέντρο φιλοξενίας των Μεταναστών διεξήχθη ακριβώς και με τον ίδιο τρόπο ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών, εν αγνοία της Κυβέρνησης και των φορέων του Νομού. Επίσης, ο βουλευτής στην ερώτησή του ερωτά τους Υπουργούς εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών αντικαθιστά την Κυβέρνηση ως προς την διαχείριση της Προσφυγικής κρίσης. Ακόμα, ο βουλευτής αιτείται να τον ενημερώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό και αν τελικά ο διαγωνισμός κοινοποιήθηκε στην Διαφάνεια. Τέλος, ο βουλευτής ζητά να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».

Δεκτή η παραίτηση Τάπα απο τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε απόψε κι έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέλους της και αναπληρωτή συντονιστή Δημήτρη Τάπα, ως ελάχιστο μέτρο για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς, τις οποίες διέπραξε συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για τη σίτιση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στο οποίο είναι συντονίστρια η κόρη του.

Ο Δημήτρης Τάπας δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό (από τον οποίο εξέπεσε, διότι δεν προσκόμισε όλα τα στοιχεία) χωρίς να ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν τα τοπικά στελέχη του κόμματος το πληροφορήθηκαν έδειξαν έντονη ενόχληση. 

Του άσκησαν κριτική ότι τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος της Αριστεράς και όρισαν τη συνεδρίαση της Ν.Ε. για να εξετάσει το ζήτημα. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Δ. Τάπας.

Για την υπόθεση αυτή έκανε καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία επισήμανε ότι δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά σε ένα κόμμα της Αριστεράς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...