Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κέρκυρας από 1η Σεπτέμβρη 2016 πραγματοποιεί εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, κάθε απόγευμα 6-8μμ. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην έδρα του ΣΔΕ Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, κτήριο 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας) και στο παράρτημα Λευκίμμης (κατόπιν επικοινωνίας, κτήριο 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης στις Ριγγλάδες).

Πληροφορίες για τις εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίδονται στο τηλ. 2661044997, την ιστοσελίδα του σχολείου http://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο email mail@sde-kerkyr.ker.sch.gr.
Το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας
Το ΣΔΕ είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απεθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτήρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.
Τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας παρέχονται στην πόλης της Κέρκυρας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, πίσω από το Ψυχιατρείο), και τη Λευκίμμη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης (Ριγγλάδες). Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο (μόνο 8 μαθήματα), τη διδακτική μεθοδολογία (απουσία προκαθορισμένης ύλης και εξετάσεων) και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων (περιγραφική 2 φορές το έτος), είναι, δε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενήλικων εκπαιδευόμενων. Επιπλέον παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Σύμβουλο Ψυχολόγο, οι οποίοι υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους εβδομαδιαία ατομικά και ομαδικά.
Η μετακίνηση για τη φοίτηση στο ΣΔΕ είναι δωρεάν, τόσο με το αστικό όσο και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, με χρήση μαθητικού δελτίου που παρέχει το Σχολείο. Επιπλέον, το Σχολείο χορηγεί βεβαίωση φοίτησης για αναβολή στράτευσης.
Πληροφορίες: 26610-44997, καθημερινά 6-8μμ.

link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...