Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Κέρκυρα: Παράταση της έκθεσης «Νικόλαος Βεντούρας»

Από την πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας ανακοινώθηκε η παράταση της Έκθεσης “Νικόλαος Βεντούρας – Αναδρομική”, έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας που συνεχίζεται στο αρχείο του χαράκτη Νικόλαου Βεντούρα, ταυτίστηκε ένα ακόμη έργο που ανήκει στο σύνολο των περίφημων “Αστερισμών”, το οποίο και θα παρουσιάζεται στην έκθεση από την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016. Πρόκειται για το έργο “Αστερισμός στον Καρκίνο” (1963), που είναι μία έγχρωμη χαλκογραφία με έμπνευση από τον αντίστοιχο αστερισμό, με χρώματα που συνήθως δεν χρησιμοποιεί στις έγχρωμες χαλκογραφίες του, όπως το έντονο μωβ και το πορτοκαλί, και έντονες γραμμές και ρυθμό. Είναι η πρώτη φορά που προστίθεται νέο έργο σε μία ήδη υπάρχουσα έκθεση και με αυτό τον τρόπο η Πινακοθήκη του Δήμου της Κέρκυρας αξιοποιεί και προβάλλει άμεσα τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως μέσα από την συνεχιζόμενη έρευνα του αρχείου του Νικόλαου Βεντούρα. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...