Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Ένα πολύ δυνατό σενάριο

By "O.Y.K"


Ιανουάριος ΧΧΧΧ
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μέσα σε βαθιά ύφεση.
Η Ε.Ε βρίσκεται σε πορεία διάλυσης.
Εκτός απο τις μικρές χώρες όπως η Ελλάδα , η Ιρλανδία και η Πορτογαλία , οι μεγαλύτερες του Νότου με δομικά προβλήματα στην οικονομία όπως η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης φοβούμενες μην οδηγηθούν στην χρεωκοπία όπως η Ελλάδα ένα χρόνο νωρίτερα.
Η χώρες του Βορρά με μπροστάρη την Γερμανία και την βαριά βιομηχανία της έχοντας κερδοσκοπήσει στην πλάτη των χωρών του Νότου αρνούνται την βοήθεια φοβούμενη ότι τα μεγέθη είναι τέτοια που δεν την συμφέρει.
Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Αμερικάνικη οικονομία παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης της και την μείωση των εξόδων ειδικά απο την απεμπλοκή στο Ιράκ και δευτερευόντως στο Αφγανιστάν δεν έχει καταφέρει να βγει απο την ύφεση.
Οι επιτελείς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης γνωρίζουν ότι το πάλε ποτέ ισχυρό νόμισμα τους δε θα μπορεί για πολύ ακόμη να τους διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια που απαιτείται.
Παράλληλα βλέπουν πως ενεργειακά αυτόνομες και εξαγωγείς χώρες όπως η Ρωσία , το Ιράν , η Βενεζουέλα προχωρούν συνεχίζουν (Ρωσία) ή ακολουθούν αυτόνομες πολιτικές με αποτέλεσμα την πιθανότητα ενεργειακού στραγγαλισμού των ΗΠΑ.
Στα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής διοίκησης συζητείται εντόνως πως ίσως ήρθε η ώρα να εκμεταλευθούν τα αποθέματα ασφαλείας της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.Τα αποθέματα του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στην περιοχή εδώ και καιρό υπάρχει μια προαιώνια αντιπαλότητα δυο συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Της Ελλάδος και της ΤΟυρκίας.
Η κατάσταση είναι λεπτή κυρίως λόγω της ιδιαίτερα έντονα αυτόνομης πολιτικής της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια κάτι που την έχει οδηγήσει σε σύγκρουση ακόμη και με τον στρατηγικό για πολλά χρόνια συμμαχό της στην περιοχή , το Ισραήλ.(Την ίδια στιγμή διαρρέουν πληροφορίες για στήριξη της Τουρκίας στην Αλ Κάιντα και των ΗΠΑ στο PKK)
Ο σκοπός είναι απλός , το Αιγαίο πρέπει να διεθνοποιηθεί , δεν συμφέρει τις Αμερικάνικές επιδιώξεις η οποιαδήποτε εθνική κυριαρχία επ αυτού ,δεν θέλουν σε καμία περίπτωση μια ισχυρή και πιθανά πυρηνική Τουρκία , ενώ την Ελλάδα την ελέγχουν σχετικά εύκολα μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση και τα ανδρείκελα που εκλέγονται κατόπιν σχετικής προπαγάνδας.
Απο την άλλη δεν θέλουν την πλήρη αποδυνάμωση των Ε.Δ και των δυο χωρών διότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν το ΝΑΤΟ να μείνει χωρίς επαρκεί αντίσταση σε αυτή την γωνιά.
Επίσης μετά το μπλοκάρισμα των αγωγών που έδιναν έξοδο στην Ρωσία στη Μεσόγειο με ένα διεθνώς , Νατοικό Αιγαίο μπορούν να την ελένξουν όποια στιγμή επιθυμούν.
Παίζοντας διπλό παιχνίδι , όπως έκαναν και το 1996 με την γνωστή κρίση των Ιμίων, λένε στους Τούρκους πως η Ελλάδα λόγω της οικονομικής δυσκολίας της θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια για να βγάλει τα πετρέλαια και να μην βγεί απο την ζώνη του ευρώ όπως την απειλούν(θα δώσει κομμάτι αυτών εκεί).
Οι Τούρκοι επικουρούμενοι και απο Ιραν το οποίο διαφαλίζει πως θα έχουν τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα στην διάρκεια του πολέμου , προχωρούν σε κατάληψη νήσων της Ελλάδας που δεν κατονομάζονται με σαφήνεια στις διεθνείς συνθήκες ενώ παράλληλα προχωρούν σε αποκλεισμό του μισού Αιγαίου μετά τον 25ο.
Στην Ελλάδα οι πολιτικά εκλεγμένη κυβέρνηση καταρρέει υπο το βάρος και της οικονομικής κρίσης και της πολεμικής αντιπαράθεσης την οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει.
Για ένα μεγάλο διάστημα οι δυο χώρες βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ διαρκώς γίνονται θερμά επεισόδια.
Οι Ρώσοι βλέποντας πως οι Αμερική και οι συμμαχοι της ελέγχουν πλήρως την ενεργειακή αποθήκη της ευρύτερης Ευρασίας για τα επόμενα 50-70 χρόνια αποφασίζουν να δράσουν……….
Οι Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενώ την ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ,της Ιταλίας και της Αιγύπτου βρίσκονται σε επιφυλακή.
Οι Αμερικανοί κινητοποιούν τον 6ο στόλο ενώ οι Σούδα και το Αβιάνο της Ιταλίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Ταυτόχρονα θέλοντας να κάνουν μια κίνηση αντιπερισπασμού βάζουν Νότιο Κορέα και Ιαπωνία σε επιφυλακή.
Η Βόρεια Κορέα βλέπει τις δυνάμεις των προαιώνιων εχθρών τους να βρίσκονται μια ανάσα ώστε απλά οι Αμερικάνοι να αποσπάσουν την προσοχή της Ρωσίας στην ευαίσθητη εκείνη περιοχή.
H Ρωσία προειδοποιεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων για μια συνολική επίλυση του θέματος της διεθνής ναυσιπλοίας στο Αιγαίο την Ν.Α Μεσόγειο και τα Στενά.
Η Τουρκία θεωρώντας πως έχει την χρυσή ευκαιρία για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κάνουν το κρίσιμο λάθος.
Προχωρούν σε εισβολή με μια ολομέτωπη επίθεση κατά της Ελλάδος………χωρίς την έγκριση κανενός απο τους μεγάλους.
Η Ρωσία βλέποντας ότι καταρρέει η άμυνα της Ελλάδος , μη ξεχνάμε πάντα τον ύπουλο ρόλο της Αμερικής, μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τα πάντα στην περιοχή προχωρά σε μια ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Τουρκίας.
Η Αμερική βλέπει πως τα δεδομένα αρχίζουν να αλλάζουν.Δεν έχουν να κάνουν μόνο μια μικρή χώρα αλλά με ολόκληρη την Ρωσία.
Δεν μπορεί όμως να επιτεθεί η ίδια κατα μέτωπο , και φροντίζει να γίνουν ενέργειες απο ανατολάς με κύριο εκφραστή την Ιαπωνία και την Ν.Κορέα.
Μια τετοια ευκαιρία όπως κατανοείται δεν αφήνει το Σταλινικό καθεστώς της Β.Κορέας σε ρόλο θεατή.
Στην Μεσόγειο η Ρώσοι έχοντας συντρίψει την Τουρκία προελαύνουν ενώ την ίδια στιγμή μετά την κατάρρευση του μετώπου οι Τουρκικές δυνάμεις εντός Ελληνικού χώρου παραδίδονται σωρηδόν στον Ε.Σ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Ε.Σ για να αποφύγει τυχόν αντάρτικο εντός Ελληνικής επικράτειας απο οικονομικούς μετανάστες γειτονικών χωρών που υποστηρίζονται απο την Τουρκία προχωρά στην δημιουργία προγεφυρώματων τόσο στην Β.Ήπειρο όσο και στο Μοναστήρι των Σκοπίων.
Η Αμερική βλέποντας το παιχνίδι να γυρνά ανάποδα στέλνει τελεσίγραφο μέσω ΝΑΤΟ στους Ρώσους να εκκενώσουν την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α.Μεσογείου κάτι που όμως δεν γίνεται.
Η Ελλάς αποφασίζει να μείνει εκτός αυτής της σύγκρουσης προσπαθώντας να γιατρέψει και τις πλήγές που ήδη έχει………..
Η σύγκρουση είναι σκληρή …………………………μιας και πλέον εμπλέκονται όλοι όσοι έχουν την στρατιωτική δυνατότητα…………..είναι όμως άλλη κουβέντα αυτή.

http://kranosgr.blogspot.com/2011/01/blog-post_5335.html

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_9406.html

5 σχόλια:

 1. ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΜΑΘΕΙΑΣ,ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "1821":ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ΒΕΡΕΜΗΣ ΚΑΙ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ....
  ...ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ!

  Αρχικά,με το "ντοκιμαντέρ" που παρουσίαζε τη...συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων,με τους πρώτους να είναι μείγμα κλεφτοκοτάδων και απατεώνων,που το μόνο που τους απασχολούσε ήταν το πλιάτσικο!

  Έτσι τους παρουσίασε ο υβριστής Τατσόπουλος Ταυτόχρονα,δεν έγινε καμία αναφορά στις απίστευτες σφαγές που ακολούθησαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης,ούτε στην αιματηρή καταστολή των προηγούμενων,από το 1821,ελληνικών επαναστάσεων!

  Κι εκεί που μας είχε πιάσει αναγούλα και...στομαχόπονος από την ανθελληνική προπαγάνδα,ήρθε η "εκπομπή σχολιασμού" να μας προκαλέσει εμετό!Ακούσαμε εκεί,μεταξύ άλλων:

  -Πόσο καλοί στα οικονομικά ήταν οι Τούρκοι.

  -Πόσο αρμονικά ζούσαν οι δυο λαοί,με ελάχιστες μεμονωμένες συγκρούσεις να διακόπτουν αυτή την αρμονική συμβίωση.

  -Η Επανάσταση απέτυχε και μας έσωσαν οι ξένες δυνάμεις.

  -Το πλέον θετικό,σύμφωνα με τον "καθηγητή" Βερεμή,ήταν πως με την Επανάσταση μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουρκικού κράτους (ΝΑΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ)!!!
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ. ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟΥ!!!

  -Αρχαίο ελληνικό έθνος ουδέποτε υπήρξε,παρά φυλές που έτυχε να ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

  -Η Αγία Λαύρα και τα κρυφά σχολειά δεν υπήρξαν,σύμφωνα με τον αγράμματο Τατσόπουλο:Μάλιστα,ο ίδιος ανέφερε πως εκείνη την περίοδο οι Έλληνες μάθαιναν "κολυβογράμματα" και πως οι καλοί μας φίλοι Τούρκοι,ουδέποτε εμπόδισαν την Παιδεία!

  ΑΠΟΡΙΑ:ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΚΟΛΥΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ;ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ;
  Επίσης:Αφού οι Τούρκοι δεν εμπόδισαν την Παιδεία,γιατί δεν υπήρχαν οργανωμένα Σχολεία εκείνη την εποχή,εκτός από μερικά μεγάλα Πανεπιστήμια (πχ. η Μεγάλη του Γένους Σχολή);


  Πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεοταξίτικη "υπερπαραγωγή" (αλήθεια,η Εθνική Τράπεζα που τα βρήκε τόσα λεφτά για να γίνει χορηγός;),που στόχο έχει να ξαναγράψει την Ιστορία,μέσα από την αγιοποίηση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ Τούρκων και τη γελοιοποίηση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ως εγκληματιών κοινής φύσεως.

  Αποστρεφόμαστε πλήρως τα καθάρματα αυτής της "λογικής" και τους προτείνουμε,αν θέλουν τόσο να κάνουν...αναθεώρηση της Ιστορίας,να πάνε μια βολτίτσα κατά Τουρκία μεριά (όπου διδάσκονται πως τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή) ή στα Σκόπια (όπου παρουσιάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο δικό τους).

  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΘΟΥΝ,ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΑΣ!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ!

  http://1.bp.blogspot.com/_bGbOSl1F1dA/TT-GmYMmTLI/AAAAAAAANCc/P_N6oxeVWDs/s400/eliamep_-_khrematodotes.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ta idia pisteyoyn polloi tholomenoi apo to xorio.
  ago toys to leo oti to mpafo tholoni to myalo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο ξενοδοχείο "Εσπέρια Παλας" με έξοδα του Ελληνικού Κράτους και του γνωστού μεγάλου κορόϊδου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, υπάρχει περίπτωση ως εναλλακτική λύση, να μεταφερθεί ο "αγώνας" των παράνομων εκβιαστών και των συνεργατών του αφού το Κρατος για ακόμη μιά φορά στέκεται ΚΛΑΡΙΝΟ μπροστά τους και αδυνατεί να δώσει πραγματική λύση...

  Την ώρα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ, κάποιοι που ήρθαν εδώ παράνομα θα συνεχίσουν να μας εκβιάζουν αλλά αυτή τη φορά με τις ευλογίες όχι μόνο της συμμορίας που τους υποκινεί αλλά και της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ που ρημάζει την Πατρίδα επί δεκαετίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χτίστε φυλακές να βάλουμε μέσα τους φοροφυγάδες! Θα φυλακιστούν άμεσα 200.000 άνθρωποι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ιδού η μόνη λύση!

  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/01/200000.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ; ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ! ΕΝΟΠΛΑ "ΛΑΘΡΟΟΡΚ " ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

  Στο Γαλάτσι, (4) δράστες εισήλθαν σε καφετέρια και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 € από το ταμείο και από (5) θαμώνες τα κινητά τους, τιμαλφή και (2) δίκυκλα, με τα οποία διέφυγαν. Δράστες αναζητούνται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...