Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Χατζηνικολάου σε Μ.Οθώνα:Τους αγρότες από την Κρήτη τους σταματήσατε στο λιμάνι.Τους λαθρομετανάστες γιατί τους αφήσατε που ειναι και ποινικό αδίκημα;

By "sofos"


Απόσπασμα από την εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στο REAL FM με καλεσμένο τον κύριο Μανώλη Όθωνα, υφ. ΠΡΟ-ΠΟ..

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Θέλω να σας θυμίσω ότι στο παρελθόν το ελληνικό κράτος έχει σταματήσει τους αγρότες που ήρθαν από την Κρήτη στο Πειραιά. Γιατί δεν κάναμε το ίδιο για παράδειγμα με τους μετανάστες. Εδώ υπήρχε και ποινικό αδίκημα με τη μεταφορά παράνομων μεταναστών;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νομίζω και τότε που αναφέρεστε κύριε Χατζηνικολάου το κράτος απαγόρευσε τη μετακίνηση με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα των αγροτών, στο κέντρο της Αθήνας, αντιθέτως σε όλους τους τόνους διαμηνυόταν ότι πεζοί και με οχήματα, επιτρέπεται.

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Κύριε Υπουργέ δεν είναι το ίδιο…



Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς δεν είναι το ίδιο, το καταλαβαίνω απολύτως.

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Ο νόμος προβλέπει ότι είναι αδίκημα η μεταφορά παράνομων μεταναστών, τη συσχέτιση την έκανα εγώ, δεν τη χρεώνεστε εσείς.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.........

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Εσείς φοβηθήκατε από ό,τι καταλαβαίνω να μην επεκταθούν τα επεισόδια, αν τους εμποδίσετε να μπουν στη Νομική; Αυτό φοβηθήκατε;

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου νομίζω ότι -εσείς ειδικά το καταλαβαίνετε- πολλές φορές υπάρχουν εύλογα ερωτήματα, όπως είναι αυτό, απαντήσεις που δεν μπορούν να δοθούν ούτε μετά την καταρχήν αντιμετώπιση ενός γεγονότος δημόσια. Εγώ θέλω να σας πω ότι τα κτίρια τα Πανεπιστημιακά στην Αθήνα για παράδειγμα, δεν περιορίζονται στη Νομική. Υπήρχε μια επιλογή.Να γίνει αυτός ο πολιτικός, ας πούμε, ακτιβισμός. Και αυτό ετοιμαζόμουν να σας πω προηγουμένως. Με τη διαπίστωση ότι κάποιες κινήσεις πολιτών, πολιτικοί χώροι χάνουν ζωτικό χώρο πολιτικής δραστηριότητας από μια μεταναστευτική πολιτική που μετά από πολλά χρόνια εμείς πιστεύουμε ότι είναι ολοκληρωμένη, που θα δώσει συγκεκριμένη κατεύθυνση, που καταργεί έναν διαμεσολαβητικό ρόλο, ε, μάλλον ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχε μια επιλογή, ίσως και σύγκρουσης προκειμένου αυτή η πολιτική είτε να ανακοπεί είτε να τεθεί σε αμφισβήτηση.

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα να κάνω ένα ερώτημα στο οποίο θα ήθελα να έχω μια απλή απάντηση. Αν ξανασυνέβαινε όλο το πράγμα από την αρχή, θα κάνατε τα ίδια ή θα είχατε εμποδίσει την είσοδο στη Νομική τώρα που έχετε την εμπειρία; Αν ξανασυμβεί την επόμενη βδομάδα θα τους αφήσετε να μπουν ή όχι;
Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αν είχαμε την επίγνωση των ίδιων δεδομένων και των ίδιων παραμέτρων θα κάναμε το ίδιο.

Δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου: Θα τους είχατε αφήσει να μπουν????

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα κάναμε το ίδιο, γιατί σας λέω υπήρξε κατά τη δική μας εκτίμηση μια επιλογή σύγκρουσης, όμως το αποφύγαμε με πάρα πολλή ψυχραιμία χωρίς να καταλυθεί η έννομη τάξη.

eglimatikotita


http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/01/blog-post_906.html

3 σχόλια:

  1. 5/2/2011 στο IMPERIAL HOTEL στην Λάρισα - Συγκέντρωση για την Μη Παραλαβή της Χαφιεδοκάρτας του Πολίτη- Ζόμπι

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/01/522011-imperial-hotel.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (video)
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗΚυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από την Βουλή των Ελλήνων! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!...

    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/01/video_7369.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ . ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»: ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο Ν. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ο Νικόλας Βαφειάδης απομακρύνθηκε από το σώμα της «Καθημερινής» μετά από ένα θέμα που «εκτέλεσε» στα ενδότερα της Βουλής… «Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών»

    (από την ιστοσελίδα της Βουλής που κόστισε… 1,1 εκατομμύρια ευρώ)»


    ..Αλλωστε, τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.

    Απολαβές και προνόμια…

    Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ.

    Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

    Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.

    Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.

    Αλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.

    …Σημειώνεται ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια, ενώ όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 τους χρόνια. Ο πρόσφατος σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τους επαγγελματίες της πολιτικής.
    Επιπλέον, στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Κώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστο χώρο στον δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.

    …Οσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.

    ..Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στο Δημόσιο, ή και τρίτη ( σύνταξη ) στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

    …Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά

    ..Οι βουλευτές δικαιούνται:
    ένα κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως),
    οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ),
    αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ),
    δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως),
    γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη,
    ταxυδρομική ατέλεια,
    ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα,

    καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

    ..Εχουν επίσης τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.

    ..Και βέβαια, κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.


    Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180.

    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_4534.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...