Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πλούσιο το πολιτιστικό καλεντάρι

• Την Παρασκευή στις 8 θα πραγματοποιηθούν στο λατινικό παρεκκλήσι του παλαιού φρουρίου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής τις εικαστικού Δόμνας Δέλλιου με τίτλο «Πρόσωπα» (φώτο)


• Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας 2017, Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας», παρουσιάζει την έκθεση που περιλαμβάνει 35 έργα Κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην πόλη Yuzhou της Κίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνει μια χαρακτηριστική επιλογή έργων των σημαντικότερων περιόδων της κινεζικής τέχνης από το τέλος της εποχής των Σανγκ έως και τη δυναστεία των Τσινγκ (12ος αι. π.Χ. – 19ος αι. μ.Χ.).

• Στο χώρο Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης φιλοξενείται έως τις 16 Νοεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνου με τίτλο «Καμπαναριά της Κέρκυρας και της νήσου των Παξών». Περιλαμβάνονται περίπου 75 έργα με μελάνη και παστέλ, όπου απεικονίζονται καμπαναριά από εκκλησίες των Παξών, της πόλης και χωριών της Κέρκυρας, με χρονολογία κατασκευής από τον 4ο αιώνα μ.Χ.

• Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προκειμένου να ενεργοποιήσει το ανθρώπινο καλλιτεχνικό δυναμικό του νησιού, ώστε αυτό να μετέχει ενεργά στις διεργασίες για τη θεατρική και γενικότερα την πολιτιστική ανάπτυξη, μέσα στα πλαίσια ευρύτερων συνεργασιών και συνεργειών, απευθύνει κάλεσμα προς τους παλιούς αλλά και τους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες (θεατρολόγους, θεατρικούς συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, χορογράφους, μουσικούς, τραγουδιστές, εικαστικούς κλπ) που επιθυμούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να εκφράσουν τα καλλιτεχνικά τους project, να καταθέσουν σύντομο βιογραφικό, προκειμένου να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΔΗΠΕΘΕ για το έτος 2018.
Επίσης, καλεί τους δημιουργούς να καταθέσουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις, με στόχο μερικές εξ αυτών να παρουσιαστούν στο ευρύτερο κοινό.

• Έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας φιλοξενεί τον ζωγράφο Στρατή Αθηναίο. Ο Στρατής Αθηναίος ζει και εργάζεται στον Πειραιά, ενώ τα έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει 32 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 150 ομαδικές.

• Σχολή Επτανησιακής Μουσικής θα λειτουργεί στην Κέρκυρα από την Χορωδία Κέρκυρας με τμήματα Αρμονίας, πιάνου, βιολιού, μαντολίνου, κιθάρας, μονωδίας και εργαστήριο Κερκυραϊκής Ψαλτικής και Παραδοσιακής Κερκυραϊκής και Επτανησιακής μουσικής.

• Ανακοινώθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...