Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μετωπική Δήμαρχου Κέρκυρας – ΤΑΙΠΕΔ για τον Ερημίτη

Η επιχειρηματολογία του νομικού εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο δικαστήριο προκάλεσε την αντίδραση του Δήμαρχου Κέρκυρας. Νομικός ΤΑΙΠΕΔ: Θυμηθήκατε τα μονοπάτια 5 χρόνια μετά! Νικολούζος: Το ΤΑΙΠΕΔ προϊόν της πιο σκοτεινής εξέλιξης στη μεταπολεμική ιστορία. Αναμονή για την απόφαση της δικαιοσύνης.
Μέχρι την έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Κέρκυρας, η NCH Capital και η εταιρία που έχει αναλάβει την εργολαβία για τον Ερημίτη δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διανοίξουν τα δημοτικά μονοπάτια.
Έτσι, μετά τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών, οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν έως την Πέμπτη υπομνήματα μετά τα όσα διημείφθησαν στη διαδικασία, ενώ η απόφαση δεν αναμένεται να βγει πριν τα μέσα Οκτωβρίου, χωρίς πάντως να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ή προθεσμία που δεσμεύει το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας για την έκδοσή της.
Η δικαστική διαδικασία, πάντως, κατέδειξε ένα αρραγές μέτωπο των νομικών εκπροσώπων των επενδυτών μαζί με τη νομική εκπροσώπηση του ΤΑΙΠΕΔ, εναντίον του Δήμου Κέρκυρας. Μάλιστα, η οξύτητα με την οποία εμφανίστηκε ο δικηγόρος του ΤΑΙΠΕΔ να επιχειρεί να υπερασπιστεί την επένδυση κατά του Δήμου Κέρκυρας, σχολιάστηκε έντονα από το δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, παρόντα στη διαδικασία, ο οποίος έκανε λόγο για προκλητικότητα από πλευράς του νομικού εκπροσώπου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου…
 Όχι επένδυση με οποιαδήποτε θυσία
Κατά τον κ. Νικολούζο, η άποψη τόσο των νομικών συμβούλων του Δήμο και της νομικής του υπηρεσίας, είναι ότι αυτό που έχει την απόλυτη βαρύτητα είναι η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα μονοπάτια υφίστανται, χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της περιοχής από δεκαετίες, να μην πούμε από αιώνες.
Ο νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματα της πλευράς της Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι τόσο οι αρχικοί ιδιοκτήτες του ακινήτου όσο και στη συνέχεια ο Δήμος Κέρκυρας επιθυμούσαν την ύπαρξη των δημοτικών μονοπατιών προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στην απείρου κάλλους αυτή περιοχή.
Ο δικηγόρος του συλλόγου των κατοίκων υπογράμμισε ότι η θέση τους δεν είναι κατά των επενδύσεων, το αντίθετο: «Αυτό που πλανάται σε όλους τους κατοίκους της Κέρκυρας είναι, επένδυση με οποιαδήποτε θυσία, χωρίς τήρηση της νομιμότητας; Εμείς λέμε σαφώς, όχι».
ΤΑΙΠΕΔ: Δεν ξέρει το Ελληνικό Δημόσιο το δημόσιο συμφέρον αλλά το ξέρει ο Δήμος;
Ο δικηγόρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε στην ακροαματική διαδικασία ότι τα μονοπάτια αυτά δεν πρόκειται να αλλοιωθούν , να αλλάξουν μορφή ή να εμποδίζεται οποιοσδήποτε να περάσει. Ποτέ. Αυτό είναι ανακριβές που λέγεται εδώ. Και επίσης δεν υπάρχει βλάβη του Δήμου. Ποια θα είναι η βλάβη του Δήμου από μια επένδυση που έχει εγκριθεί και εποπτευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Τί είναι το Ελληνικό Δημόσιο; Υποκείμενο του Δήμου; Και δεν ξέρει το Ελληνικό Δημόσιο το δημόσιο συμφέρον αλλά το ξέρει ο Δήμος; Είναι κάτι πρωτοφανές αυτό που ακούγεται εδώ!»
Αντίθετη άποψη στον ισχυρισμό αυτό είχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ο οποίος τόνισε: «Το δεύτερο πράγμα που ισχυρίζεται η άλλη πλευρά είναι ότι θα μπάσει βαριά ερπυστριοφόρα που αναγκαστικά για να έχει πρόσβαση το χ γεωτρύπανο, θα πρέπει να γίνουν και εκτεταμένες κατά  την άποψή μας χωματουργικές εργασίες. Επομένως το επιχείρημα ότι απλώς γίνεται μια διάνοιξη και αποψίλωση των μονοπατιών και θα επαναφέρουν τα μονοπάτια στην πρότερη κατάσταση, αυτό είναι μακράν της πραγματικότητας».

3 σχόλια:

  1. Ta pasokia poy katestrepsan ton topo kai th xwra tosa xronia, ti douleia exoun na yperaspizontai ton erimith???????????? Apo pou kai ws pou??????
    Afou dielisan th xwra kai tosa xronia stirizan to dieftharmeno pasok, twra exoun kai ta moutra na emfanizontai ws aiesthitoi polites??????
    NTROPH TOUS!!! NA ZITISOUN SYGGNWMH GIA OLA AUTA TA XRONIA POU STHRIZAN PASOK KAI DIELISAN TON TOPO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβα καλά το θεμα είναι τα μονοπάτια μόνο; Δηλαδή δεχτήκαμε το πούλημα και παμε να σώσουμε τα μονοπάτια; Το θεμα είναι επένδυση με τηρηση της νομιμότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και το γράφετε και εσεις σαν να μην τρέχει τίποτα; Δηλαδή αυτό που μας νιάζει ειναι να περνάμε από τα μονοπάτια; Αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...