Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Πλήρως αδειοδοτημένα τα 3 υδατοδρόμια Κέρκυρας- Παξών- Πάτρας

Είκοσι πέντε αιτήσεις για υδατοδρόμια έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκ των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί 3 υδατοδρόμια (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα), ενώ για τα υπόλοιπα αναμένονται ενέργειες από την πλευρά των ενδιαφερόμενων. 


 Όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο αδειοδότησης υδατοδρομίων (Ν. 4146/2013-ΦΕΚΑ’90, Κεφάλαιο Ε’ «Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων Επί Υδάτινων Επιφανειών, άρθρα 32 και επόμενα) ορίζονται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία εξέτασης και χορήγησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, καθώς και οι φορείς και τα πρόσωπα, στους οποίους μπορεί να χορηγηθεί η ανωτέρω άδεια, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους και υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών. 

 Κατά συνέπεια, η εξέταση των υφιστάμενων προς αδειοδότηση αιτήσεων και οποιονδήποτε υποβληθέντων νέων υλοποιείται με το ισχύον ανωτέρω νομοθετικό πλαίσιο. 

 Το νέο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα και συγκεκριμένα το νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο για τις Μεταφορές («Ρυθμίσεις θεμάτων επιβατικών μεταφορών»). 

 Φ. Φωτ. 

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...