Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Εικόνα "διάλυσης" στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ-Παραιτήθηκαν Κρητικός και Μπερδούσης




Την παραίτηση του κατέθεσε ο μέχρι πρότινος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Κρητικός. 

 Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής: 

 »Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Όχι γιατί εγκαταλείπω τις αξίες και τις αρχές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά γιατί διαπιστώνω ότι για ένα μείζον αυτοδιοικητικό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία της Κέρκυρας πάνω από τριάντα χρόνια και το οποίο στην παρούσα φάση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, και εννοώ φυσικά το θεμάτων απορριμμάτων, οι αρμόδιοι υπουργοί αδυνατούν να δώσουν τη δέουσα πολιτική λύση . 

Πρόκειται μάλλον για μια ιδεοληψία και όχι για πολιτικό ρεαλισμό. Όταν μια κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός κοινωνικού εκτροχιασμού με χαρακτηριστικά κοινωνικού αυτοματισμού το να μιλάμε θεωρητικά είναι μάλλον πολιτικά και κοινωνικά άστοχο. 

Είναι γνωστό ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα έλαβε απόφαση για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο άμεσο χρονικό διάστημα και προσπάθησε να βρει ρεαλιστικές λύσεις για το μεσοδιάστημα. 

Οι αποφάσεις αυτές παρόλο που πάρθηκαν ομόφωνα δεν στηρίχθηκαν με τον ίδιο ζήλο από όλους τους συντρόφους , κάτι που προκάλεσε την απογοήτευση μου. Η μόνη αγωνία της Νομαρχιακής αλλά και δική μου προτεραιότητα ,ενός ατόμου καθαρά κινηματικού, είναι οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά να υπερέχουν έναντι όλων. 

Δεν ξέρω αν με την τελευταία τοποθέτηση των αρμοδίων κρατικών λειτουργών μπορεί κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί.Είναι λυπηρό την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μια τεράστια μάχη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να δώσει ελπίδα και προοπτική ξανά στον Ελληνικό λαό να βρίσκονται κυβερνητικοί και θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι υπονομεύουν το έργο του παίρνοντας ακραίες και σκληροπυρηνικές αποφάσεις δημιουργώντας προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες με ότι αυτό συνεπάγεται. 

 Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγνώμη από τους κατοίκους του Τεμπλονίου γιατί δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε όσα τους υποσχεθήκαμε καθώς και από τους κατοίκους της Λευκίμμης στους οποίους φανήκαμε αναξιόπιστοι.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήμουν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα Κέρκυρας και να τους υποσχεθώ ότι θα βρίσκομαι κοντά τους.Θέλω να πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει η συλλογική προσπάθεια σε αντίθεση με την καθεστωτική αντίληψη και την προσωπική ανέλιξη ορισμένων».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μόλις ανακοινώθηκε η παραίτηση και του μέλους Φ. Μπερδούση. 
Οι λόγοι σύμφωνα με την παραίτηση είναι αξιοπρέπειας. 

 Η παραίτηση 

"Επιγραμματικά αναφέρω ότι έχουν να κάνουν με λόγους αξιοπρέπειας και ηθικής τάξης. 
Πιστεύω ότι μετά την ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής προ διμήνου στην οποία και αναλύονται οι λόγοι που ελήφθη η απόφαση αυτή αλλά και ο τρόπος με τον οποίο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Κέρκυρα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε η απόφαση αυτή και κατά επέκταση η ίδια η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι επιβεβλημένη η παραίτηση μου. 
 Δηλώνω ότι συντάσσομαι με τον αγωνιζόμενο λαό της Λευκίμμης και θα συμμετέχω σε όλες τους τις κινητοποιήσεις."

πηγή εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...