Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Συνεχίζεται η διάλυση στο ΣΥΡΙΖΑ- και τρίτη παραίτηση μέσα σε λίγες ώρες- Αποχώρησε και η Λένα Μουρίκη.

Και τρίτη παραίτηση μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας μέσα σε λίγες ώρες ήρθε στην δημοσιότητα.
Αυτή τη φορά παραιτήθηκε το μέλος Λένα Μουρίκη.Το κείμενο της παραίτησης της έχει ως εξής:

 »Μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζα και ευχόμουν να βρεθεί μία ρεαλιστική λύση στο τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει το νησί εδώ και χρόνια. Και εγώ, μαζί με όλους εσάς, είμαι υπέρ της κατασκευής εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι.
Για τις ανάγκες του μεσοδιαστήματος, είμαι καταρχάς υπέρ της εξεύρεσης χώρου εναπόθεσης των απορριμμάτων εντός Κέρκυρας, με βασική προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση, και εν συνεχεία, αν αυτό δεν είναι εφικτό, της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός νησιού. Αυτή η λύση, άλλωστε, προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματός μας.
Μία λύση που έχει εφαρμοστεί σε ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος δεν ήμασταν εμείς αρμόδιοι, από την πρώτη ώρα ως κόμμα κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου στις αυτοδιοικητικές αρχές, ενώ συγχρόνως είχαμε τη βούληση να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισής του και καταβάλλαμε προσπάθειες συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα, όμως, αφουγκραστήκαμε -ως οφείλαμε- τις τοπικές κοινωνίες, κάναμε προτάσεις και ήρθαμε σε επαφή με αρμόδια στελέχη των υπουργείων στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ωστόσο, η ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί και να λύσει το πρόβλημα προκάλεσε ένα αδιέξοδο άνευ προηγουμένου με αποτέλεσμα εδώ και τριάμισι χρόνια να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.
 Πέρα όμως από την ανικανότητα και την ολιγωρία, αυτό που με εξοργίζει πραγματικά είναι η έλλειψη ευθιξίας από την πλευρά των τοπικών ιθυνόντων να κοιτάξουν κατάματα τους Κερκυραίους πολίτες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν και όχι να αποποιούνται των ευθυνών τους. Διαφωνώ ριζικά με τη λύση που προτείνεται από την πλευρά του Υπουργείου, δηλαδή το άνοιγμα του ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, για λόγους που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία.
 Ας μη ξεχνάμε, εν τέλει, ότι αυτή ήταν και προεκλογική δέσμευση του τωρινού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, που είναι λόγοι πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, θα ήθελα να καταθέσω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. 
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρώην Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, σύντροφο Γιάννη Κρητικό, για την έντιμη στάση του όχι μόνο στο θέμα των απορριμμάτων, όταν κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν πολιτικά νάνοι και κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και γενικότερα για όλη την παρουσία στη θέση του Συντονιστή».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...