Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Αιμοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 11 Μαρτίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη πόλεως, αιμοδοσία.


Στις δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, επεσήμανε την σπουδαιότητα της δωρεάς αίματος των Χριστιανών, καθότι με αυτόν τον τρόπο ακολουθούν το παράδειγμα του Κυρίου μας, ο Οποίος έχυσε το πανακήρατο Αίμα Του, πάνω στον Σταυρό, νικώντας έτσι τον θάνατο και χαρίζοντάς μας την αιώνια ζωή.

Η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και δη στους ανθρώπους εκείνους που έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος εν προκειμένω.

Η τράπεζα αίματος της τοπικής Εκκλησίας είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας της τοπικής Εκκλησίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, τον αιματολόγο - ιατρό κ. Μιχάλη Τζιλιάνο, αλλά πάνω απ’όλους τους συνανθρώπους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εκκλησίας τους και μετείχαν στην αιμοδοσία. Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιεί αιμοδοσία, δύο φορές το χρόνο: την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης και τον μήνα Σεπτέμβριο κατά τις εργασίες του Ιερατικού Συνεδρίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...