Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Παρουσιάζεται ο «Επιμενίδειος Οίστρος» στην Κέρκυρα

Οι Εκδόσεις Πηγή και η ποιήτρια Ευαγγελία Τυμπλαλέξη διοργανώνουν την παρουσίαση της ποιητικής σύνθεσης με τίτλο «Επιμενίδειος Οίστρος», στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 19.00.


 Το έργο θα παρουσιαστεί με τη μορφή δραματοποιημένης απαγγελίας από τους: Έλενα Κουκιάσα, Δημήτρη Ντάλλα (μέλη του φωνητικού συνόλου Κέρκυρας Females Echoes). Η εκδήλωση διανθίζεται με τις ομιλίες των κ. Γιώργου Κεντρωτή και κ. Νίκου Παπαδημητρίου (διδάσκοντες στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

Τη βραδιά θα συντονίσει η κ. Σοφία Αγαθονικοπούλου (υπεύθυνη της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης).

 Η δημιουργός Η Ευαγγελία Τυμπλαλέξη γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Διδάσκει τη γαλλική γλώσσα επί 25 συναπτά έτη. Το 2014 ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τις οποίες διέκοψε συνειδητά.

 Το 2014 διακρίνεται με τον τρίτο έπαινο απ’ την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου για το αλληγορικό διήγημα «Στα ρηχά της κλεψύδρας», το οποίο άπτεται της θεματικής του χρόνου και το πώς αυτός επηρεάζει την ανθρώπινη οντότητα. Την ίδια χρονιά αποσπά το τρίτο βραβείο απ’ το περιοδικό «Κελαινώ» για το ποίημα «Φουσκοθαλασσιά», το οποίο πραγματεύεται αλληγορικά τη θεματική της ζωής, η οποία παρομοιάζεται με τη θάλασσα.

 Το 2015 εκδίδεται το ποιητικό της έπος «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» απ’ τις εκδόσεις Αγγελάκη, το οποίο συγγράφεται με μαθήτριά της και αφορά στο διαχρονικό χάσμα των γενεών.

 Το 2017 οι εκδόσεις Ωρίωνας εκδίδουν την ποιητική της σύνθεση «Στις ακρώρειες της Μοναξιάς», η οποία αφορά στον εκφυλισμό των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλλα, τα οποία ασφυκτιούν προσπαθώντας να επιτηδευτούν-αποδείξουν τον ρόλο τους ενστερνιζόμενα τις δοτές συμπεριφορές υπό το θεμελιακό πλαίσιο της πατριαρχίας.

 Ταυτόχρονα, πολλά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα διαδικτυακά περιοδικά Λόγιος Ερμής, Σφήκα, Αιολικά Γράμματα και Fractalart.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...