Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σκηνικό κρίσης - Toυρκικό σκάφoς στη Σαμoθράκη ερευνά για πετρέλαιο by "O.Y.K"


Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά... σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης από τις 17.20 σήμερα το απόγευμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr. Πρακτικά έχουμε μία κίνηση ανάλογη με του "Χόρα" το 1976 και του "Σισμίκ" το 1987, αλλά αιφνιδιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες από τουρκικής πλευράς.


Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο (απόπλου και πορεία βόρεια) έγινε αμέσως αντιληπτή από το Π.Ν. το οποίο έστειλε την κανονιοφόρο P 51 «Πολεμιστής», κλάσης Osprey 55, το οποίο από εκείνη την ώρα έχει γίνει η «σκιά» του.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, αλλά δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο κάνει τις έρευνες το Α599 TCG Çeșme. Το τουρκικό σκάφος κινείται με επαναλαμβανόμενη πορεία δυτικά-ανατολικά-δυτικά και είναι σαφές ότι έχει «λοκάρει» συγκριμένη περιοχή στο βυθό.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους είκοσι μήνες που η Τουρκία προχωρά σε παραβίαση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ του 1987 και προχωρά σε ωκεανογραφικές πετρελαϊκές έρευνες μετά το περιστατικό του μισθωμένου νορβηγικού ερευνητικού σκάφους MALENE OSTERVOLD (τουρκικών συμφερόντων) που ενεργούσε για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων. Το σκάφος συνοδευόμενο από τη τουρκική φρεγάτα GEDIZ (τύπου O.H. Perry) άρχισε στις 14 Νοεμβρίου, έρευνες σε περιοχή 80 ναυτικά μίλια νότια-νοτιανατολικά του Καστελόριζου.

Φυσικά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ πιο σοβαρό λόγω της εγγύτητας του σκάφους με περιοχές που στο παρελθόν έχουν παράξει υψηλή ένταση λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός σε επιτελικό επίπεδο. Μάλιστα όπως και τότε έτσι και τώρα η κανονιοφόρος "Πολεμιστής", παρακολουθεί την τουρκική δραστηριότητα. Υπάρχει πολιτική εντολή να μην υπάρξει αύξηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνον αν το τουρκικό Ναυτικό μεταφέρει μονάδες του.

Ερώτημα είναι αν έχει εκδοθεί από τους Τούρκους NAVTEX, όπως συνέβη στην περίπτωση του Καστελλόριζου το 2008 ή αν πρόκειται για 100% αιφνιδιαστική κίνηση.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ξεκινούν πετρελαϊκές έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το αργότερο σε ένα χρόνο και την προετοιμασία κατάθεσης νομοσχεδίου για την δημιουργία δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12905&Itemid=139
---------------------------------------------------------------------------------
"ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΗ...ΤΟ 1987 ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ....


ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ.........Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ???ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------
"τροκτικε βλεπω σε ολα τα site και blogs αναρτηση για το θεμα με το τουρκικο σκαφος και σαν απλος ανθρωπος αναρωτιεμαι οτι αφοθ ειναι ενα πλοιο ερευνητικο στα ελληνικα υδατα προφανως οπως και τα υπολοιπα πλοιαπαιρνει αδεια.επισης ο ερντογαν ηταν στην ελλαδα πριν κανα μηνα αν θυμαστε.. και ολοι λεγανε οτι μαζι του ηταν και μπολικοι επιχειρηματιες ,γνωστοι κοστουμακηδες.....λεω εγω τωρα με το κουτο μυαλο μου σαν αβουλος ελληνας..ρε μπας και μας δουλευουν ολοι δημοσιογραφοι και πολιτικοι για αυτο το παιχνιδακι εδω και χρονια με τους τουρκους, ετσÎ!
¹ ωστε κουβεντα να γινεται?"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------
"και γιατι να δωσει αδεια σε πετρελαικες εταιριες η κυβερνηση να κανουν ερευνες..? για να εκμεταλλευονται μετα τα κοιτασματα και το κρατος να παιρνει τα ψιχουλα..??? δεν εχουμε επιστημονες και εξοπλισμο να το κανουμε? οκ.. αν δεν εχουμε, να πληρωσουμε ιδιωτικες εταιριες να το κανουν για λογαριασμο μας! οχι για λογαριασμο τους!!!!!!

Δηλαδη βλεπουμε παραδειγματα αλλων χωρων που εχουν πλουτο και τον εκμεταλλευονται οι αμερικανοι και οι πολυεθνικες τους, και ο λαος πειναει, και κανουμε σαν να μην υπαρχει αυτο το φαινομενο.. σαν να ειμαστε αναγκασμενοι να το κανουμε και δεν μπορουμε να το αποφυγουμε και εμεις... δινουμε τους δρομους, τις γεφυρες, τα λιμανια, τον οτε, τη δεη, τσαμπα σε ξενους, (τους οποιους τους συμφερει η αγορα η ενοικιαση αυτων των κερδοφορων επιχειρησεων και η εκμεταλευση τους) και εμεις που τα εχουμε τσαμπα, λεμε οτι ειναι ζημιογωνες!!!!!!!!! ο οτε δινεται προς 3, κατι δις ευρω, τη στιγμη που εχει κερδη 2,2 δις το χρονο!!!!!!!!!!!!!!!!! και δινεται μαζι με καρεκλες, υπολογιστες, κτηρια, κολλωνες, αυτοκινιτα κτλ.... η δεη το ιδιο... η ολυμπακη που μας τη χαρισε ο ωνασης, (ολα τσαμπα) δεν εβγαινε!!! και την πηρε ιδιωτης να την κανει κερδοφορα... δηλαδη ο ιδιωτης ειναι πιο εξυπνος στη διοικηση απο το κρατος? αντε και ειναι... τοτε δεν κοβεις το χερι που ποναει(πουλας δηλαδη την ολυμπιακη ) αλλα βλεπεις γιατι ποναει και αλλαζεις διοικηση!!!!!

ολοι αυτοι που ξεπουλησαν και ξεπουλουν πρεπει να πανε φυλακη... για να μην πω για λιθοβολισμο...

και δεν καταλαβα καλα.. ο καραμανλης γιατι δεν παραπεμπεται στην προανακριτικη??? μηπως να παω εγω? εγω εδινα εντολες, η μηπως εγω καλυπτα η αφησα ελευθερα τα λαμογια να ξεπουλανε και να κλευουν...???????????????

οσο για τους τουρκου

3 σχόλια:

  1. Α! κοιτατε παιδια ολα στην ελλαδα με αδεια τα δινουν ,κοιτανε μια φιλιστοκα απο νομους περνουν ενα κιτρινο μαρκαδορο σημειωνουν τις γραμμες που τους εξυπηρετουν ,τις διαβαζουν και αναποδα αμα λαχει και ετοιμη η δικη τους εξηγηση για την νομοθεσια και συ ακους ενα κατεβατο απο τις αηδιες τους και μενεις καγκελο ,εκθαμβος.ΤΙ ΜΟΡΦΩΣΙΣ! ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΑΝΙΔΕΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ.ειναι κι αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και τα φρουτακια τους και τα ξενυχταδικα τους δεν ειμαστε μαλακες ρε εχουμε φαει τοσες κατραπακιες ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...