Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου και ασφάλεια by "aslan"

Καλησπέρα,κάθε μέρα βλέπω στο δρόμο γονείς να οδηγούν και να έχουν τα παιδάκια τους στο μπροστινό κάθισμα η να τα έχουν στην αγκαλιά τους η να κάθονται πίσω χωρίς ζώνη! παρακάτω θα διαβάσετε τους κανόνες ασφαλείες γιατί όλοι θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί όταν έχουμε τα
Κανόνες ασφαλείας



►Χρησιμοποιείτε πάντοτε το κατάλληλο παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο σας αρχίζοντας από τη μέρα που φεύγετε από το μαιευτήριο.
►Όλα τα παιδιά κάτω των 13 ετών πρέπει να κάθονται στο πίσω κάθισμα.
►Η πιο ασφαλής θέση είναι το μέσον  του πίσω καθίσματος.
►Εάν έχετε δύο ή περισσότερα παιδιά πρέπει απαραίτητα να εφαρμόσετε ξεχωριστό κάθισμα για κάθε παιδί ανάλογα πάντοτε με το βάρος και τη ηλικία του όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
►Είναι ασφαλέστερο να τοποθετείτε το παιδικό κάθισμα στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, αλλά αν χρειαστεί να τοποθετήσετε παιδικό κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω στο μπροστινό κάθισμα (του συνοδηγού) απενε-ργοποιείστε τον αερόσακο του αυτοκινήτου σας (ιδίως τον πλαϊνό)  Τα πιο πολλά αυτοκίνητα φέρουν φωτεινή σήμανση απενεργοποίησης του αερόσακου. Μερικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων κατασκευάζουν και τα δικά τους παιδικά καθίσματα για την ηλικία 0-12 μηνών. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι με την εφαρμογή τους στο μπροστινό κάθισμα απενεργοποιείται αυτόματα ο αερό-σακος.
►Μην αφήνετε το παιδί σας μόνο του στο αυτοκίνητο χωρίς επιτήρηση. Υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας ή ατυχήματος.
► Μην αφήνετε το παιδί σας μέσα στο κάθισμα του αυτοκινήτου περισσότερο από μιάμιση  ώρα. Σε μακρινά ταξίδια είναι καλύτερα να κάνετε ενδιάμεσους σταθμούς.
►Οι κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένες.
►Η χειρότερη θέση για να ταξιδεύει το παιδί είναι στην αγκαλιά σας ή στα γόνατα σας στη θέση του συνοδηγού. Σε περίπτωση σύγκρουσης το παιδί θα στριμωχτεί μεταξύ του σώματος σας και του εσωτερικού του οχήματος με σοβαρότατο κίνδυνο για τη ζωή του. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε τη ζώνη ασφάλειάς σας το παιδί θα εκσφενδονιστεί από τα χέρια σας, όσο και αν προσπαθήσετε να το κρατήσετε. Μη το χρησιμοποιείται σαν αερόσακο.
►Φορείτε πάντοτε την ζώνη ασφαλείας σας και επιμένετε να τη φορούν όλοι. Έτσι δίνετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας.
►Μη φοράτε όμως τη ζώνη ασφαλείας γύρω σας μαζί με το παιδί σας ή να βάζετε τη ζώνη ασφαλείας γύρω από δύο παιδιά.
►Μην πιείτε ποτό εάν θα οδηγήσετε και μην οδηγήσετε αν έχετε πιει  είτε έχετε παιδιά στο αυτοκίνητο σας είτε όχι.
►Μην κάνετε πράγματα που αποσπούν τη προσοχή σας  (π.χ. χρήση κινητού τηλεφώνου)
►Τηρείτε πάντοτε το όριο ταχύτητας. Να θυμάστε πάντα ότι μια βίαιη προσ-κρουση με ταχύτητα 60 χιλ. την ώρα αντιστοιχεί με πτώση από τον 3ο όροφο ενός κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...