Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΟΥΚΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Παραδοχές:

Η πολιτική, αποτελεί κοινωνική ανάγκη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Λαού. Οφείλει να επιλύει προβλήματα ή να χαράσσει άξονες επίλυσής τους, μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας, διαφάνειας, ισονομίας, ισοπολιτείας και ισηγορίας.ΧΥΤΑ Λευκίμμης:

Έχει βάθος χρόνου η ιστορία του έργου. Ο καταλογισμός ευθυνών με λάθη ή παραλήψεις του παρελθόντος πρέπει να γίνεται, αλλά πρέπει και να τον υπερβούμε κάποια στιγμή γιατί αποτελεί στασιμότητα, δεν δίνει διεξόδους, δεν επιλύει το πρόβλημα. Αντιθέτως μεγιστοποιεί τα αρνητικά του.Ανεξάρτητα ποια γνώμη και ισχυρισμός έχει περισσότερους ή λιγότερους υποστηρικτές, τα πραγματικά προβλήματα είναι: • Πιθανή περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής με επιπτώσεις στην υγεία.
 • Διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.
 • Αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων του Νότου.
 • Οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων με πρόστιμα από την Ε.Ε.
 • Ευρύτερες κοινωνικές, αναπτυξιακές και οικονομικές επιπτώσεις για το Νομό μας. ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: 1. Προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.
 2. Πρόσληψη ειδικού επιστήμονα από τους κατοίκους που αντιτίθενται στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής τους.
 3. Χρηματοδότηση του συγκεκριμένου επιστήμονα από φορέα του δημοσίου.
 4. Άμεση προσφυγή σε απολύτως προσδιορισμένο χρόνο στην Ε.Ε.
 5. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητήσει μέσω της διαδικασίας της προσφυγής παράταση της ”εκκρεμότητας” από την Ε.Ε. μέχρι του τελικού της πορίσματος.
 6. Καμία κωλυσιεργία ή παρεμπόδιση από κανέναν της διερεύνησης και του τελικού αποτελέσματος, ώστε αυτό να είναι απολύτως αντικειμενικό και να εξυπηρετεί την άριστη, ευρύτερα κοινωνικά αποδεκτή λύση.
 7. Κοινωνική δέσμευση όλων για πλήρη αποδοχή και πιστή εφαρμογή του πορίσματος.Η πρόταση ασφαλώς μπορεί να εμπλουτιστεί, αρκεί να μην επιχειρηθεί  “εμπλουτισμός” που να καταργεί την ουσία της πρότασης.(Σημαντική επισήμανση: η τεχνολογία λέει πολλά και υπόσχεται περισσότερα. Το μέλλον της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού είναι κοντά μας.)                                                                           Κέρκυρα 11-6-2010

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

2 σχόλια:

 1. bloger valle prin tin anartisi: "prosohi! akolouthei politiki diafimisi" na min hanoume kai emeis to hrono mas diavasondas aoristologikes,manipouladorikes orminies apo "epithoxous" ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θυμάστε τι έλεγε προεκλογικά ο Μπούκας για το νοσοκομείο και το ποτε θα λειτουργούσε; Ελεγε οτι θα "δαγκώσει λαρρύγια".
  Πωπω Χρυσόστομε κανονικά πρέπει να σε μετονομάσουν σε "σκ****στομε" αλλά τι να πείς όταν ο "Φακίρης" θα επιλέξει ακόμη μια φορά ποιός θα μας εκπροσωπήσει στον υπερδήμο με αυστηρά κομματικά κριτήρια.
  Πάντως οι ροχάλες και τα "γιουχαϊσματα" ξεκίνησαν ακόμη και προς βουλευτές.Σειρά έχουν τα κομματόσκυλα που προτείνουν εκλεκτούς και "καναλιζάρουν" τις ψήφους με γκανγκστερικό τρόπο εδω και 30 χρόνια. Αυτοί κατάφεραν οτι δεν κατάφερε η Χούντα: Την καταστροφή της Ελλάδας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων.
  "Γιαουρτάκι με πέτσα και 10% λιπαρά παρακαλώ!!!!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...