Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ευρώπη και Ελλάδα


Οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ευρώπη και 
ΕλλάδαΟι ξενοδοχειακές τιμές στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις πέφτουν κατά τρία τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ο μέσος όρος τιμών για μια διανυκτέρευση αγγίζει τα 116 ευρώ. Οι τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα ακολουθούν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τάσεις και μειώνονται κατά εφτά τοις εκατό (μέσος όρος τιμώς 104 ευρώ).

Στην Ελλάδα γενικά παρουσιάσεται άνοδος στις ξενοδοχειακές τιμές κατά πέντε τοις εκατό ενώ στην Κύπρο η άνοδος των ξενοδοχειακών τιμών φτάνει τα δύο τοις εκατό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της  www.trivago.gr

Ντύσσελντορφ, 10 Ιουνίου 2010. Το μήνα Ιούνιο κόστισε η διανυκτεύρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις κατά μέσο όρο 116 ευρώ. Παρατηρείται δηλαδή πτώση στις ξενοδοχειακές τιμές σε σύγκριση με τον μήνα Μάϊο κατά τρία τοις εκατό κατά την έναρξη της κύριας περιόδου των θερινών διακοπών. Είναι η πρώτη φορά μέσα στο 2010 που παρατηρείται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μείωση του κόστους των ξενοδοχειακών τιμών. 34 από τις 50 πόλεις, οι οποίες βρίσκονται στη λίστα του tHPI μείωσαν ή άφησαν τις τιμές τους σταθερές.
Ενώ οι ξενοδοχειακές τιμές σε πόλεις όπως το Μιλάνο (111 ευρώ) και τις Βρυξέλλες (96 ευρώ) παραμένουν στα έως τώρα επίπεδά τους, οι τιμές στο Βερολίνο ανεβαίνουν κατά 16 τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα και φτάνουν τα 119 ευρώ. Η Αθήνα έριξε της τιμές της σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 12 τοις εκατό και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατά εφτά τοις εκατό.

 Οι ξενοδοχειακές τιμές στις ευρωπαικές πόλεις πέφτουν κατά τρία τοις εκατό

Μια διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο σε μια ευρωπαϊκή πόλη κοστίζει τον Ιούνιο του 2010 κατά μέσο όρο 116 ευρώ (τρία τοις εκατό λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα).
Για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη. Ορισμένες από τις πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στο tHPI έχουν το χαμηλότερο επίπεδο κόστους διανυκτέρευσης για το 2010. Οι επισκέπτες στην βελγική πρωτεύουσα των Βρυξελλών θα πληρώσουν τον Ιούνιο για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο 96 ευρώ (έντεκα τοις εκατό λιγότερα από το μήνα Μάϊο).  Η ιταλική πόλη του Μιλάνου (111 ευρώ) και της Μπολόνια (83 ευρώ) αγγίζουν τις χαμηλότερες τιμές τους για το 2010.
Το κόστος διανυκτέρευσης και σε άλλους αγαπημένους προορισμούς της Ευρώπης μειώθηκε έντονα τον Ιούνιο 2010: στη Ρώμη (155 ευρώ) και στη Κωνσταντινούπολη (121 ευρώ) θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες έντεκα τοις εκατό λιγότερα από τον προηγούμενο μήνα. Στη Σεβίλλη οι ξενοδοχειακές τιμές έφτασαν τα 92 ευρώ (14 τοις εκατό χαμηλότερες τιμές)  και στην πόλη της Λισσαβώνας οι τιμές έπεσαν στα 99 ευρώ.

 Ανεβαίνουν οι τιμές στα ελληνικά και κυπριακά ξενοδοχεία το μήνα Ιούνιο

Οι ξενοδοχειακές τιμές στα ελληνικά ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση το μήνα Ιούνιο κατά πέντε τοις εκατό. Σε νησιά όπως η Ρόδος (μέσος όρος τιμών 77 ευρώ, αύξηση κατά δέκα τοις εκατό), Μύκονος (μέσος όρος τιμών 113 ευρώ, αύξηση κατά 15 τοις εκατό), Σκιάθος (μέσος όρος τιμών 83 ευρώ, αύξηση κατά 48 τοις εκατό), Πάρος (μέσος όρος τιμών 94 ευρώ, αύξηση κατά εννέα τοις εκατό), Νάξος (μέσος όρος τιμών 65 ευρώ, αύξηση κατά δέκα τοις εκατό) παρατηρείται αύξηση στις τιμές σε σχέση με το μήνα Μάϊο.
Οι Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μειώνουν τις τιμές τους κατά εφτά και πέντε τοις εκατό αντίστοιχα. Καλύτερες τιμές από τον προηγούμενο μήνα θα βρουν οι ταξιδιώτες στα Χανιά (μέσος όρος τιμών 78 ευρώ) και στην Οία (μείωση κατά 16% τοις εκατό). Στην Κύπρο ανέβηκαν οι τιμές από τον προηγούμενο μήνα κατά δύο τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 113 ευρώ).
Στην πόλη της Πάφου παρουσιάζεται αύξηση στις τιμές 19 τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 124 ευρώ), στην Αγία Νάπα ανεβαίνουν οι τιμές δύο τις εκατό (μέσος όρος τιμών 89 ευρώ) ενώ η Λεμεσσός ρίχνει τις τιμές της στα 142 ευρώ (μείωση κατά οχτώ τοις εκατό). Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά έπεσαν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά 12% ενώ στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σημείωθηκε μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές κατά 19%. 

.hbnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...